Περαιτέρω υποβάθμιση του αξιόχρεου της ΔΕΗ από την Standard & Poor’s
Ακόμα βαθύτερα σε επίπεδο «junk» υποβάθμισε το αξιόχρεο της ΔΕΗ o oίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, επικαλούμενος την επιδείνωση της ρευστότητας της εταιρίας. Ειδικότερα, η S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της ΔΕΗ σε «CCC» από «Β-», διατηρώντας μάλιστα τις αρνητικές προοπτικές, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανώς επίκειται και νέα υποβάθμιση.
Ακόμα βαθύτερα σε επίπεδο «junk» υποβάθμισε το αξιόχρεο της ΔΕΗ o oίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, επικαλούμενος την επιδείνωση της ρευστότητας της εταιρίας.
Ειδικότερα, η S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της ΔΕΗ σε «CCC» από «Β-», διατηρώντας μάλιστα τις αρνητικές προοπτικές, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανώς επίκειται και νέα υποβάθμιση.
«Η υποβάθμιση αντανακλά κυρίως την άποψή μας ότι η ασθενής ρευστότητα της ΔΕΗ επιδεινώθηκε ραγδαία το τελευταίο εξάμηνο, θέτοντας σε αμφισβήτηση την ικανότητά της να τηρήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις το 2012», ανέφερε η S&P σε ανακοίνωσή της.
Σύμφωνα με την S&P, η ΔΕΗ δεν έχει υφιστάμενα ομόλογα, αλλά δάνεια από ελληνικές τράπεζες και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ).
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Αρθούρος Ζερβός, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η ΔΕΗ πρέπει να αναχρηματοδοτήσει χρέος ύψους 1,2 δισ. ευρώ το 2012, 700 εκατ. ευρώ εκ του οποίου λήγουν το πρώτο τρίμηνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Συμφωνία Γκρέμιο και Τετέ – Αποφασίζει ο Παναθηναϊκός»
- Γάζα: Ανασύρθηκαν 25 πτώματα, ανάμεσά τους και μιας Παλαιστίνιας δημοσιογράφου – Ερειπωμένες οι πόλεις
- Άρης Μουγκοπέτρος: Παραιτείται ο δικηγόρος του – Αναλαμβάνει την εν διαστάσει σύζυγό του
- Η Γέννηση του Ιησού δεν μοιάζει με χριστουγεννιάτικη κάρτα – Είναι μια ιστορία σφαγών, φόβου και προσφυγιάς
- Η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου στο επίκεντρο της επικοινωνίας Γεραπετρίτη – Αμπντελάτι
- Το χιουμοριστικό challenge των Μουζακίτη και Μπότη: Ο εξυπνότερος, ο ομορφότερος και ο πιο… υπναράς


