Πνίγεται στο αίμα η Συρία, παρά τη συμφωνία να δεχθεί Άραβες παρατηρητές
Η Συρία πνίγηκε στο αίμα τη Δευτέρα. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαιες συγκρούσεις που δεν φαίνεται να περιορίζονται, παρά το γεγονός ότι η Δαμασκός συμφώνησε να δεχτεί Άραβες παρατηρητές, κάτι που η αντιπολίτευση θεωρεί ως «ελιγμό» του καθεστώτος για να κερδίσει χρόνο.
Η Συρία πνίγηκε στο αίμα τη Δευτέρα. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαιες συγκρούσεις που δεν φαίνεται να περιορίζονται, παρά το γεγονός ότι η Δαμασκός συμφώνησε να δεχτεί Άραβες παρατηρητές, κάτι που η αντιπολίτευση θεωρεί ως «ελιγμό» του καθεστώτος για να κερδίσει χρόνο.
Περίπου 60 ως 70 αποστάτες του συριακού στρατού σκοτώθηκαν στην επαρχία Ιντλέμπ τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στον τακτικό στρατό και τους λιποτάκτες έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά στις πόλεις Ιντλέμπ, Χομς και Ντεράα.
Άλλοι 40 πολίτες σκοτώθηκαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις.
Σε ανακοίνωσή τους, οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού αναφέρουν ότι σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 937 αμάχους, ανάμεσά τους και 60 παιδιά.
Τη Δευτέρα, ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών, Φαϊσάλ αλ-Μακντάντ, υπέγραψε στο Κάιρο συμφωνία για την είσοδο στη Συρία παρατηρητών, στο πλαίσιο του σχεδίου επίλυσης της κρίσης που προωθεί ο Αραβικός Σύνδεσμος.
Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών, Ουαλίντ Μουάλεμ, τόνισε πως οι Άραβες παρατηρητές είναι «καλοδεχούμενοι» στη Συρία.
Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Ναμπίλ αλ-Αράμπι, ανακοίνωσε πως η πρώτη αντιπροσωπεία θα φτάσει στη Δαμασκό μέσα σε τρεις ημέρες και θα αποτελείται από παρατηρητές οι οποίοι θα προέρχονται από τους τομείς της ασφάλειες, της διοίκησης και της δικαιοσύνης. Θα ακολουθήσουν ομάδες ειδικών στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η Γαλλία ζήτησε οι Άραβες παρατηρητές να εκπληρώσουν την αποστολή τους «το συντομότερο δυνατόν».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβήτησαν τις πραγματικές προθέσεις της Συρίας και τόνισαν πως «περιμένουν πράξεις».
Ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου Μπουρχάν Γαλιούν τόνισε πως οι δηλώσεις του Σύρου υπουργού Εξωτερικών είναι ένας ελιγμός για να καλυφθεί η αποτυχία του συριακού καθεστώτος.
Οι παρατηρητές θα βρεθούν στη Συρία για διάστημα ενός μήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η Μάργκο Ρόμπι φόρεσε ένα δερμάτινο σετ μεγαλύτερο σε ηλικία από αυτήν – Αλλά τα παπούτσια της έκλεψαν την παράσταση
- Ουκρανία: Μειώνουν την πυρηνική παραγωγή λόγω επιθέσεων – Χτύπημα Κιέβου σε ρωσικό εργοστάσιο πυραυλικού καυσίμου
- Ο EFSA υπέρ του εμβολιασμού για την ευλογιά των αιγοπροβάτων – «Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη η κυβέρνηση», λέει ο Β. Κόκκαλης
- Αβέβαιο το μέλλον του Κουζμίνσκας στην ΑΕΚ: «Ψάχνεται να φύγει» (pic)
- Greek Tax Filings: Which 18-Year-Olds Must File in 2026
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση δεν λέει κουβέντα για τις αποκαλύψεις στις υποκλοπές και τις «στημένες» ερωτήσεις στην εξεταστική
