
Το σπίτι της Τζέιν Όστεν ανακάλυψαν Βρετανοί αρχαιολόγοι
Τα ίχνη του πρώτου σπιτιού της Τζέιν Όστεν στο Στίβεντον πιστεύουν ότι εντόπισαν Βρετανοί αρχαιολόγοι, οι οποίοι πραγματοποιούν έρευνες για το κτίριο όπου η διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας έζησε τα μισά σχεδόν χρόνια της ζωής της.
Τα ίχνη του πρώτου σπιτιού της Τζέιν Όστεν στο Στίβεντον πιστεύουν ότι εντόπισαν Βρετανοί αρχαιολόγοι, οι οποίοι πραγματοποιούν έρευνες για το κτίριο όπου η διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας έζησε τα μισά σχεδόν χρόνια της ζωής της.
Πρόκειται για το πρεσβυτέριο του Στίβεντον -ο πατέρας της ήταν κληρικός-, το οποίο όμως κατεδαφίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα, λίγο μετά από την εγκατάσταση της οικογένειας στο Μπαθ.
Ηδη από το 1775 ως το 1801, όσο ζούσαν σ΄ αυτό το σπίτι, η Τζέιν Όστεν είχε αρχίσει να γράφει τρία από τα μυθιστορήματά της: «Λογική και Ευαισθησία», « Περηφάνια και Προκατάληψη» και «Το αβαείο του Νόρθανγκερ».
Αν και η αρχική μορφή του κτιρίου καταγράφεται σε τοπικό χάρτη των αρχών του 1800, οι ελλείψεις είναι πολλές ενώ τα λίγα σχέδια που είχαν γίνει από διάφορους καλλιτέχνες εμφανίζονται αντιφατικά.
Το ανασκαφικό πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται από οργανισμό εθελοντών αρχαιολόγων στοχεύει στην δημιουργία μίας κατά το δυνατόν πλήρους εικόνας αυτού του σπιτιού.
Η ζωή της Όστεν σε αυτό το σπίτι, της παρείχε υλικό για τα μυθιστορήματά της, καθώς εμπειρίες, γεγονότα, άνθρωποι από την περιοχή τροφοδότησαν το έργο της.
Η Τζέιν Όστεν (1775 – 1817) άλλαξε πολλά σπίτια στη συνέχεια ώσπου το 1809 εγκαταστάθηκε στο Τσότον, σε οίκημα που σήμερα βρίσκεται το Μουσείο Τζέιν Οστεν.
Οι αδιευκρίνιστες αιτίες του πρόωρου θανάτου της σε ηλικία 41 ετών έγιναν τελευταία αντικείμενο ενός βιβλίου στο οποίο η συγγραφέας Λίντσεϊ Άσφορντ ισχυρίζεται ότι πέθανε λόγω δηλητηρίασης από αρσενικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς η εμμονή των αφεντικών με το ChatGPT οδηγεί σε παράκρουση τους υπαλλήλους
- Σπουδαίο επίτευγμα από τον Παπανικολάου: Έφτασε τις 800 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό!
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.04 – 25.04.2026]
- Πέταξαν σορούς 50 βρεφών και 6 ενηλίκων σε νεκροταφείο στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο
- Λιοσίων: Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 16χρονη – Θέμα ωρών η σύλληψή του
- Έτοιμος να προπονήσει τον Μέσι ο Αλμέιδα – Σενάριο για την Ίντερ Μαϊάμι




