
Συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα για τα μέτρα της επόμενης τριετίας
Με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας συναντάται το πρωί της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Επί τάπητος θα τεθούν τα μέτρα και παρεμβάσεις που ζητά η τρόικα για την επόμενη τριετία. Από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το 2012 δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ούτε νέοι φόροι, αλλά θα προωθηθεί περαιτέρω έλεγχος των δαπανών, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και είσπραξη των ήδη οφειλόμενων φόρων.
Με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας συναντάται το πρωί της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Επί τάπητος θα τεθούν τα μέτρα και παρεμβάσεις που ζητά η τρόικα για την επόμενη τριετία.
Από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το 2012 δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ούτε νέοι φόροι, αλλά θα προωθηθεί περαιτέρω έλεγχος των δαπανών, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και είσπραξη των ήδη οφειλόμενων φόρων.
Οι συνάντηση με τον Ματίας Μορς (Κομισιόν), τον Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και τον Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) άρχισε στις 11:00.
Ο πρωθυπουργός θα έχει στη συνέχεια συνάντηση με τον επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» Χορστ Ράιχενμπάχ.
Ο κ. Ράιχενμπαχ τόνισε χθες, Τετάρτη, ότι για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα. Χαρακτηριστικά είπε ότι μετά από ένα πολύ δύσκολο 2011, το 2012 πρέπει να είναι χρονιά επιτυχίας.
Η τρόικα πρόκειται να συναντηθεί σήμερα, Πέμπτη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον επιζώντα του Άουσβιτς, Χάιντς Κούνιο
- Ολυμπιακός: Όσα «είπε» ο Μεντιλιμπαρ με την αποστολή…
- Ψηφιακό πελατολόγιο: Στην τσιμπίδα συνεργεία, φανοποιεία, πλυντήρια
- Ήταν ο Αλέν Ντελόν δολοφόνος στην πραγματική ζωή; Μόνο τρία άτομα γνωρίζουν την αλήθεια
- Μπρέντφορντ – Φούλαμ 0-0: Όλα μηδέν στο Λονδίνο
- Πετρέλαιο: Απώλειες 50 δισ. έφερε ο πόλεμος στο Ιράν
