Μείωση των απασχολούμενων στο δημόσιο τουλάχιστον κατά 150.000 έως το 2015
Ο στόχος για μείωση του αριθμού των απασχολούμενων στο δημόσιο κατά τουλάχιστον 150.000 επανεπιβεβαιώθηκε στη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ.Ρέππα, ενώ τον Ιανουάριο αναμένεται η μελέτη για τον σχετικό προγραμματισμό αποχωρήσεων και προσλήψεων. Δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστή η αντίδραση της τρόικας στην πορεία του μέτρου της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας.
Ο στόχος για μείωση του αριθμού των απασχολούμενων στο δημόσιο κατά τουλάχιστον 150.000 επανεπιβεβαιώθηκε στη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ.Ρέππα, ενώ τον Ιανουάριο αναμένεται η μελέτη για τον σχετικό προγραμματισμό αποχωρήσεων και προσλήψεων.
Δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστή η αντίδραση της τρόικας στην πορεία του μέτρου της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας Ματίας Μορς, Μαρκ Φλαάναγκαν και Μπομπ Τράα ενημερώθηκαν τη Δευτέρα από τον υπουργό Δ,Ρέππα, παρουσία των υφυπουργών Ντ.Ρόβλια και Π.Τζωρτζάκη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο.
Όσον αφορά στην εργασιακή εφεδρεία, ο υπουργός γνωστοποίησε τα στοιχεία που υπάρχουν στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων. Έγινε αναφορά στο αντικειμενικό οριζόντιο κριτήριο της εφεδρείας και τις συνέπειες που προκαλούνται από την εφαρμογή του και επιβεβαιώθηκε ότι προτιμότερη είναι η εφαρμογή διαδικασιών αξιολόγησης προσώπων και δομών, η οποία, σημειώνει το υπουργείο, «δεν ήταν ωστόσο δυνατή σε τόσο σύντομο χρόνο, αλλά προβλέπεται στην πορεία προς το επιτελικό κράτος».
Ο υπουργός χαρακτήρισε το μέτρο της εφεδρείας «το πιο δραστικό της διετίας, δίνοντας το ισχυρότερο ποιοτικό μήνυμα των διαρθρωτικών αλλαγών» και, σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπήρξε συμφωνία ότι τα επείγοντα μέτρα πρέπει να είναι απολύτως αντικειμενικά, αλλά «ο σωστός τρόπος εφαρμογής είναι ο συνδυασμός αξιολόγησης με κατάργηση υπηρεσιακών μονάδων».
Και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν ότι κεντρικός στόχος είναι η μείωση του αριθμού των απασχολουμένων στο Κράτος μέχρι το 2015 «κατά 150 χιλιάδες, τουλάχιστον», με τη μελέτη για τον προγραμματισμό να αναμένεται στις αρχές του επόμενου χρόνου.
Επιπλέον, τη Δευτέρα το υπουργείο ανακοίνωσε τα στοιχεία προσλήψεων, μεταφορών και αποχωρήσεων για τον περασμένο Οκτώβριο.
Σύμφωνα με αυτά, τον Οκτώβριο ο συνολικός αριθμός αποχωρήσεων τακτικού προσωπικού (μόνιμου και αορίστου χρόνου) έφτασε τις 5.939. Οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού έφτασαν τις 1.645 και ο συνολικός αριθμός μεταφορών από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα τις 47.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτός είναι ο νέος κανονισμός VAR που εξηγεί την αποβολή του Εμπολό στο Αργεντινή – Ελβετία (vids)
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής
- Επενδύσεις: Πώς η γεωπολιτική αναταραχή και η ενεργειακή κρίση μετέβαλε το κλίμα στην Ελλάδα
- Οι 5 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο – Η θέση «έκπληξη» της Ερμού
- Πώς τα video games επηρεάζουν τη μνήμη;
- Πιέζει για Καρέτσα η Ντόρτμουντ: «Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις, αλλά…»
- Δημόσιο: Ποιοι εργαζόμενοι αποκτούν επικουρική ασφάλιση
- Χρέη στην εφορία: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιους και πώς ωφελεί η ρύθμιση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442