
«Βουτιά» 12,3% στη βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο
Κάθετη πτώση 12,3% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Οκτώβριο, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών, που επηρεάζει άμεσα την απασχόληση, μειώθηκε κατά 11,9%, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΕΛΣΤΑΤ.
Κάθετη πτώση 12,3% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Οκτώβριο, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών, που επηρεάζει άμεσα την απασχόληση, μειώθηκε κατά 11,9%, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΕΛΣΤΑΤ.
Ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε μείωση 12,3% τον Οκτώβριο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2010, έναντι μείωσης 5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2010 προς το 2009.
Η δυσμενής αυτή εξέλιξη οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:
α. Στη μείωση του δείκτη παραγωγής ορυχείων-λατομείων κατά 1%.
β. Στη μείωση του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 11,9%.
Στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις στην παραγωγή ειδών ένδυσης (-40,4%), εκτυπώσεων και αναπαραγωγής προεγγεγραμμένων μέσων (-35,1%), παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα (-12,9%), μη μεταλλικών ορυκτών (-37%) και επίπλων (-29,8%).
γ. Στη μείωση του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού κατά 19,2%, και
δ. Στην αύξηση του δείκτη παροχής νερού κατά 0,7%.
Εξάλλου, ο μέσος δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2010, παρουσίασε μείωση 8,1% έναντι μείωσης 5,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2010 προς το 2009.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- O ZAON γράφει ένα υπέροχο αθλητικό παραμύθι (pics)
- Ηλεία: Ο σύντροφος της μητέρας έκαιγε και δάγκωνε το 10 μηνών βρέφος – Προφυλακιστέοι και οι δύο
- Υπουργείο Εξωτερικών σε Τουρκία: Θρησκευτική η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης
- Οι πιθανότητες για τα play off στη Euroleague – Το 100% του Ολυμπιακού για την τετράδα και ο Παναθηναϊκός (pic)
- Παύλος Κουντουριώτης: «Μας βάλανε στο σημάδι»
- Τα τρία στοιχεία που δείχνουν ότι ο Κερτ Κομπέιν δολοφονήθηκε


