Ηλεκτρονικά θα γίνεται η επιλογή των μεγάλων επιχειρήσεων που θα ελέγχονται από την Εφορία
Με αντικειμενικά κριτήρια και ηλεκτρονική μέθοδο θα προκύπτει το δείγμα των φορολογούμενων που θα ελέγχεται από τις ελεγκτικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με απόφαση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευαγγ. Βενιζέλου οι εντολές διενέργειας φορολογικού ελέγχου για μεγάλες επιχειρήσεις θα εκδίδονται μόνο για υποθέσεις που έχουν επιλεγεί μέσω της λειτουργίας ανάλυσης κινδύνου (risk analysis) του ELENXIS. Αυτό σημαίνει πως οι επικεφαλής της Δ.Ο.Υ Μεγάλων Επιχειρήσεων, των Δ.Ε.Κ και των Π.Ε.Κ, δεν θα εμπλέκονται στη σχετική διαδικασία και η όλη εξαγωγή του δείγματος θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω αλγοριθμικής ανάλυσης κινδύνου.
Με αντικειμενικά κριτήρια και ηλεκτρονική μέθοδο θα προκύπτει το δείγμα των φορολογούμενων που θα ελέγχεται από τις ελεγκτικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με απόφαση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευαγγ. Βενιζέλου οι εντολές διενέργειας φορολογικού ελέγχου για μεγάλες επιχειρήσεις θα εκδίδονται μόνο για υποθέσεις που έχουν επιλεγεί μέσω της λειτουργίας ανάλυσης κινδύνου (risk analysis) του ELENXIS.
Αυτό σημαίνει πως οι επικεφαλής της Δ.Ο.Υ Μεγάλων Επιχειρήσεων, των Δ.Ε.Κ και των Π.Ε.Κ, δεν θα εμπλέκονται στη σχετική διαδικασία και η όλη εξαγωγή του δείγματος θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω αλγοριθμικής ανάλυσης κινδύνου.
Βάσει της ίδιας απόφασης η έκδοση των εντολών ελέγχου από τους προϊσταμένους των λοιπών Εφοριών για υποθέσεις που θα επιλεγούν μέσω της λειτουργίας ανάλυσης κινδύνου (risk analysis) του ELENXIS, θα γίνεται σταδιακά κατόπιν έκδοσης σχετικής απόφασης του Γενικού Διευθυντή Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Πάμε μια βόλτα;» Πρεμιέρα με τη Νίκη Λυμπεράκη στο MEGA
- Βόλος: Ανήλικη βγήκε στο μπαλκόνι και φώναζε βοήθεια – Κατήγγειλε τον πατέρα της ότι τη χτύπησε
- Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών: Προσπάθεια συγκάλυψης η αναβολή της δίκης για τα χαμένα βίντεο
- Η Amazon θέλει να αγοράσει δορυφορική εταιρεία για να ανταγωνιστεί το Starlink
- Γιάννης Αποστολάκης: Τι περίεργο πράμα που ήταν αυτός ο άνθρωπος
- Ακρίβεια: Κατά 50 ευρώ ακριβότερο το πασχαλινό τραπέζι – «Φωτιά» και τα οπωροκηπευτικά
- Εκλογές ζητά το ΠΑΣΟΚ μετά τις παραιτήσεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Ο ανασχηματισμός δεν σώζει την κυβέρνηση»
- Ζωγράφου: Προφυλακίστηκε ο 54χρονος για τον θάνατο της μητέρας και της αδερφή του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442