Προειδοποιητικό «λουκέτο» στη Γεωπονική Τετάρτη και Πέμπτη λόγω… εφεδρείας
Σε προειδοποιητική αναστολή της λειτουργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου την Τετάρτη και την Πέμπτη θα προχωρήσει η Σύγκλητος, αντιδρώντας στο μέτρο της εφεδρείας και ζητώντας την απόσυρσή του.
Σε προειδοποιητική αναστολή της λειτουργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου την Τετάρτη και την Πέμπτη θα προχωρήσει η Σύγκλητος, αντιδρώντας στο μέτρο της εφεδρείας και ζητώντας την απόσυρσή του.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος «η αναγκαστική συνταξιοδότηση και η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας αφ’ ενός μεν αποτελεί πλήγμα για τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους καταρρακώνει ηθικά, κοινωνικά και οικονομικά, αφετέρου δε απογυμνώνει το ήδη ελλιπές προσωπικό του Πανεπιστημίου από σημαντικότατους υπαλλήλους, το κενό των οποίων θα δημιουργήσει ανυπέρβλητη δυσλειτουργία έως και την πλήρη αδρανοποίηση τομέων ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση και την έρευνα καθώς και για την ομαλή λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος».
Και συνεχίζει η ανακοίνωση υπογραμμίζοντας ότι «τέτοιες ενέργειες υποβαθμίζουν το ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο ιδιαίτερα σε μία κρίσιμη φάση εφαρμογής του νέου νόμου, ο οποίος είχε ως διακηρυγμένο στόχο του την αναβάθμιση της ποιότητας και τη διεθνοποίηση των ΑΕΙ της χώρας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πέθανε ο Λούις Γκέρστνερ – Ποιος είναι ο άνθρωπος που ανέστησε την IBM
- Αταλάντα – Ίντερ 0-1: «Καθάρισε» ο Λαουτάρο και την… έστειλε κορυφή
- Βαρδούσια: Η τελευταία συμβουλή της μητέρας της 31χρονης που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα – «Της είπα μην πας…»
- «Ο Σέιμπεν Λι έκλεισε στην Εφές – Ανακοινώνεται άμεσα η μεταγραφή» (pic)
- Τουλάχιστον ένας νεκρός από τις σφοδρές πλημμύρες στην νότια Ισπανία – Δύο αγνοούμενοι
- «Στοίχημα» για το λιανικό εμπόριο το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς
