Αντίθετος ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στα σενάρια διαίρεσης της Ευρωζώνης
Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απέρριψε τις επιλογές που αποσκοπούν «στο να διαιρεθεί τεχνητά η ΕΕ», αντιδρώντας στις πληροφορίες για την ύπαρξη σχεδίων προς αυτήν την κατεύθυνση από τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απέρριψε τις επιλογές που αποσκοπούν «στο να διαιρεθεί τεχνητά η ΕΕ», αντιδρώντας στις πληροφορίες για την ύπαρξη σχεδίων προς αυτήν την κατεύθυνση από τη Γερμανία και τη Γαλλία.
«Δεν είναι καλό να διαιρεθεί τεχνητά η ΕΕ σε δύο ομάδες. Είναι σημαντικό να μην μεγαλώσουν οι διαφορές ανάμεσα στα 27 [μέλη της ΕΕ] και τα 17» μέλη της Ευρωζώνης, σημείωσε ο ίδιος σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την πρωθυπουργό της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, η χώρα της οποίας θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ την 1η Ιανουαρίου του 2012.
«Σε καιρό κρίσης, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η ενότητα των 27 και να μην δεχθούμε διαιρέσεις, οι οποίες δεν είναι απαραίτητες», δήλωσε η Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ. Η Δανία δεν είναι μέλος της Ευρωζώνης.
Ο Γιούνκερ υπογράμμισε επίσης την ανάγκη οι 27 χώρες-μέλη της ΕΕ να προχωρήσουν συνολικά σε οποιαδήποτε αλλαγή της ευρωπαϊκής συνθήκης.
«Οι αλλαγές της συνθήκης θα πρέπει να γίνουν για το σύνολο της ΕΕ, όχι μόνον για την Ευρωζώνη. Οι τροποποιήσεις της συνθήκης δεν θα πρέπει να επηρεάζουν μόνον τα μέλη της Ευρωζώνης, αλλά και όλες τις άλλες χώρες εξίσου», εξήγησε.
Ο πρόεδρος του Eurogroup αντιτάχθηκε τέλος στην ιδέα μιας έκδοσης κοινών ομολόγων για τις χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ.
«Δεν πιστεύω ότι θα κάναμε καλά αν αναζητούσαμε εργαλεία σε επίπεδο Ευρωζώνης. Η θα έχουμε ρυθμίσεις σε συνολικό επίπεδο 27 [χωρών-μελών], το οποίο είναι πάντα η καλύτερη λύση, ή θα βρούμε ειδικές ρυθμίσεις ανάμεσα στα κράτη, αλλά πάντα σε επίπεδο 27 χωρών», σημείωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ροντινέι: «Ο Ολυμπιακός θα γυρίσει πιο δυνατός – Είμαστε και πάντα θα είμαστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα»
- Ryanair: Τα σχέδιά της για το σενάριο του «Αρμαγεδδώνα»
- Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και Κέντρα Ημέρας στη Θεσσαλία
- Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ κατέλαβε σκάφος που κατευθύνεται στη Γάζα
- Η χειρονομία του Λιονέλ Μέσι προς τους οπαδούς της Ίντερ Μαϊάμι που σχολιάστηκε (vid)
- Χανιά: Σύλληψη 47χρονου μετά από καταγγελία για κακοποίηση του 16χρονου ΑμεΑ γιου του
- Η Κάιλι Μινόγκ για τον έρωτα που της έκανε την καρδιά κομμάτια
- ΠΟΥ: Με το βλέμμα σε χανταϊό και Έμπολα ξεκινά η συνέλευση του Οργανισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442