Οι μυστικές υπηρεσίες της Σλοβακίας παρακολουθούσαν την πρωθυπουργό Ραντιτσόβα
Το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών και παρακολουθήσεων, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας, πήρε την Τετάρτη νέες διαστάσεις, καθώς η εφημερίδα «Νόβι Τσας» υποστηρίζει σε άρθρο της ότι οι μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν ακόμη και την πρωθυπουργό της χώρας, Ιβέτα Ραντιτσόβα.
Το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών και παρακολουθήσεων, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας, πήρε την Τετάρτη νέες διαστάσεις, καθώς η εφημερίδα «Νόβι Τσας» υποστηρίζει σε άρθρο της ότι οι μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν ακόμη και την πρωθυπουργό της χώρας, Ιβέτα Ραντιτσόβα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το τηλέφωνο της πρωθυπουργού είχε παγιδευτεί στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Γυναίκα» που διεξήγαγαν οι υπηρεσίες.
Την Δευτέρα η εφημερίδα «Πράβντα» έγραψε ότι η υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών VOS παρακολουθούσε πολλούς δημοσιογράφους. Μετά την αποκάλυψη αυτή η υπηρεσία παραδέχτηκε ότι υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές συνομιλίες γνωστών δημοσιογράφων επί πολλούς μήνες, μέχρι και τον Οκτώβριο φέτος.
Με την «Επιχείρηση Γυναίκα» οι υπηρεσίες αναζητούσαν πληροφορίες για οικονομικά εγκλήματα που διέπραξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Μάρτιν Χρεν. Τον περασμένο Φεβρουάριο η Ραντιτσόβα απέπεμψε τον Χρεν όταν αποκαλύφθηκε πως ο υπουργός αποκόμιζε κρυφά κέρδη από συμβάσεις του υπουργείου μέσω της συνεργασίας του με μια ιδιωτική εταιρεία.
Ο Σλοβάκος υπουργός Άμυνας Λιούμπομιρ Γκάλκο, ο πολιτικός προϊστάμενος της VOS, καθαιρέθηκε την Τρίτη για το ρόλο του στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Ο ίδιος δήλωσε πάντως ότι δεν ήταν ενήμερος για την «Επιχείρηση Γυναίκα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- «Πρεμιέρα» την Πέμπτη για το εορταστικό ωράριo – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
- Αργυρώ – Γιορτινό Τραπέζι: Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Τα φετινά trends στη γιορτινή διακόσμηση του σπιτιού
- Αλλαγή σκυτάλης στο Μαϊάμι μετά από 28 χρόνια – Νίκησαν οι Δημοκρατικοί στο προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων
- Πρόστιμο στον ΠΑΟΚ για το ματς με τον Λεβαδειακό
- Στέγαση: Ευρωπαϊκό μοντέλο αύξησης προσφοράς κατοικιών με νέο μείγμα παρεμβάσεων εξετάζει η κυβέρνηση

