Η Mercedes GP ανακοίνωσε επίσημα την ανανέωση του συμβολαίου της με τον Nico Rosberg τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2013, βάζοντας έτσι τέλος στη φημολογία ότι ο νεαρός Γερμανός οδηγός βρισκόταν στην «τροχιά» της Ferrari για την αντικατάσταση του Felipe Massa.

Η ομάδα του Brackley δεν ήταν απολύτως σαφής σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του συμβολαίου, αλλά θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι ο Nico Rosberg θα οδηγεί τα «ασημένια βέλη» στη Formula 1 το 2012 και το 2013, ενώ υπάρχουν και όροι ανανέωσης του συμβολαίου και για το 2014.

Θυμίζουμε ότι η γερμανική εφημερίδα Sport Bild έγραψε πρόσφατα ότι και ο Michael Schumacher ανανέωσε το συμβόλαιό του για το 2013, μετά τις πρόσφατες ανταγωνιστικές του εμφανίσεις στα τελευταία Grands Prix.

Μετά την ανακοίνωση της νέας του συμφωνίας, ο Nico Rosberg δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την επέκταση του συμβολαίου μου με τη Mercedes GP Petronas. Θα είναι μια από τις σπουδαιότερες στιγμές της ζωής μου μέχρι τώρα αν κερδίσω με ένα ‘ασημένιο βέλος’ και απολαμβάνω την προσπάθεια να ηγούμαι της ομάδας στην προσπάθειά της να γίνει η καλύτερη της Formula 1.

Έχω την πεποίθηση ότι η ομάδα θα μου παρέχει ένα μονοθέσιο ικανό να κερδίζει και ότι θα συμβάλλουμε κι εμείς στη φανταστική αγωνιστική ιστορία των ‘ασημένιων βελών’. Μας περιμένουν σπουδαίες στιγμές τα προσεχή χρόνια με την οικογένεια της Mercedes-Benz».

auto.in.gr