
Επιτακτική ανάγκη ο άμεσος σχηματισμός κυβέρνησης, δηλώνει ο Γ. Προβόπουλος
Επιτακτική ανάγκη χαρακτηρίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος τον άμεσο σχηματισμό νέας κυβέρνησης και τη δέσμευση της ίδιας και των κομμάτων που θα τη στηρίξουν στην πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων της 26-27ης Οκτωβρίου, καθώς και στα μέτρα που απορρέουν από τη συμφωνία. Ο διοικητής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι η πολιτική αβεβαιότητα δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα. Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο σημειώθηκε ρεκόρ φυγής καταθέσεων.
Επιτακτική ανάγκη χαρακτηρίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος τον άμεσο σχηματισμό νέας κυβέρνησης και τη δέσμευση της ίδιας και των κομμάτων που θα τη στηρίξουν στην πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων της 26-27ης Οκτωβρίου, καθώς και στα μέτρα που απορρέουν από τη συμφωνία.
Σε σημερινή δήλωση του, στους Financial Times, ο κ. Προβόπουλος τονίζει πως κατά την τελευταία διετία, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έδειξε ανθεκτικότητα στις συνέπειες της αβεβαιότητας που δημιούργησε η κρίση χρέους.
Ωστόσο, ο κεντρικός τραπεζίτης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου υπογραμμίζοντας πως τελευταία η πολιτική αβεβαιότητα δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα. Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο σημειώθηκε ρεκόρ φυγής καταθέσεων.
«Η καθυστέρηση στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης απειλεί να πλήξει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία της χώρας» επισήμανε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, για να διαφυλαχθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στο γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, είναι απαραίτητη μία ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας που θα εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές, οι οποίες θα διασφαλίσουν το μέλλον της Ελλάδας εντός της ζώνης του ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κοπή κότινου από την Αρχαία Ελιά Βουβών στο πλαίσιο του 10ου Μαραθωνίου Κρήτης από τον Δήμο Πλατανιά
- Ο Μασκ τάσσεται κατά της φοροαποφυγής, όμως η Tesla πληρώνει μηδενικό φόρο στις ΗΠΑ
- Τροχαίο στη Λιοσίων: Κακουργηματική δίωξη στον 16χρονο – Βαριές κατηγορίες και στους άλλους τρεις
- Βίκυ Καγιά: Διαζύγιο με τον Ηλία Κράσσα; Τι απαντά η ίδια
- «Οι Αθώοι»: Τι θα δούμε στο συγκλονιστικό επεισόδιο στο MEGA
- Αν αυτό είναι achievement, ας το αφήσουμε καλύτερα…

