Παραίτηση, αφού ψηφιστούν τα μέτρα λιτότητας, υπόσχεται ο Μπερλουσκόνι
Ο κύβος ερρίφθη: υποκύπτοντας στις πιέσεις που του ασκούνται, και μετά την απώλεια της πλειοψηφίας στο ιταλικό Κοινοβούλιο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενημέρωσε τον Ιταλό πρόεδρο πως σκοπεύει να παραιτηθεί μόλις ψηφιστούν τα μέτρα λιτότητας. Ο Μπερλουσκόνι ανέφερε ως μόνη ρεαλιστική λύση τις εκλογές, αν και σημείωσε πως η απόφαση είναι στα χέρια του προέδρου Ναπολιτάνο. «Το ποιος ηγείται ή όχι της κυβέρνησης έχει μικρότερη σημασία από το καλό της χώρας» είπε ο Καβαλιέρε, μιλώντας σε ύφος εντελώς διαφορετικό από ό,τι συνηθίζει.
Ο κύβος ερρίφθη: υποκύπτοντας στις πιέσεις που του ασκούνται, και μετά την απώλεια της πλειοψηφίας στο ιταλικό Κοινοβούλιο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενημέρωσε τον Ιταλό πρόεδρο πως σκοπεύει να παραιτηθεί μόλις ψηφιστούν τα μέτρα λιτότητας.
Ο Μπερλουσκόνι ανέφερε ως μόνη ρεαλιστική λύση τις εκλογές, αν και σημείωσε πως η απόφαση είναι στα χέρια του προέδρου Ναπολιτάνο.
«Το ποιος ηγείται ή όχι της κυβέρνησης έχει μικρότερη σημασία από το καλό της χώρας» είπε ο Καβαλιέρε, μιλώντας σε ύφος εντελώς διαφορετικό από ό,τι συνηθίζει.
Το νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει μέρος των «υποδείξεων» των Βρυξελλών στη Ρώμη ενώ η Ιταλία έχει βρίσκεται στον επίκεντρο της κρίσης, αναμένεται να έχει περάσει από το Μοντετσιτόριο μέχρι το τέλος του μήνα.
Η Τρίτη αποδείχτηκε δραματική στην σχεδόν εικοσαετή -και εξαιρετικά «πολύχρωμη»- πορεία του Καβαλιέρε στην πολιτική ζωή της Ιταλίας: Ο Μπερλουσκόνι εξασφάλισε μεν την έγκριση του απολογισμού του 2010 στην ιταλική Βουλή, αλλά έχασε στην ψηφορορία την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
«Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μία λύση» έγραψε στις σημειώσεις του ο Μπερλουσκόνι μετά την ψηφοφορία, και μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο. Η συνάντηση με τον Ναπολιτάνο κράτησε περίπου μία ώρα, μετά το πέρας της οποίας η προεδρία ανακοίνωσε τις προθέσεις του πρωθυπουργού.
Ο Μπόσι, της «συμμαχικής» Λέγκας του Βορρά, ήταν ο τελευταίος σε μία σειρά φίλων και αντιπάλων του Καβαλιέρε που τον κάλεσαν ανοικτά σε παραίτηση την Τρίτη. Η αντιπολίτευση, μετά την ψηφοφορία της Τρίτης, έδειξε σε υψηλούς τόνους την έξοδο στον Μπερλουσκόνι, με τον πρόεδρο του Pd να λέει πως η Ιταλία «βρίσκεται μπροστά σε σοβαρό κίνδυνο να χάσει την πρόσβαση στις αγορές».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Υπάρχουν όρια στην οδήγηση; Τι ισχύει για τους ηλικιωμένους και τι εξετάζεται στην Ευρώπη
- Στον Άρειο Πάγο κρίνεται η αποφυλάκιση Γιωτόπουλου
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στο ΟΑΚΑ συνεχίζονται οι τελικοί της Stoiximan GBL
- Συνελήφθη 45χρονος μελισσοκόμος για τη φωτιά στο Άλσος Βεΐκου
- ΕΛΑΣ: Στον καιρό της ακρίβειας ένα πράγμα είναι φτηνό – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης
- METRO AEBE: Όταν η βιωσιμότητα μετατρέπεται σε πράξη με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο
- Μίνι απόδραση; Τα gadgets που δεν πρέπει να ξεχάσεις
- Μάρτιν Σκορσέζε: Ανταρσία στο Χόλιγουντ για τη συμμαχία του με την Τεχνητή Νοημοσύνη – «Αδιανόητη προδοσία»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442