Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, λέει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών
Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, επειδή ενδεχόμενη αποχώρησή της θα
δημιουργούσε κινδύνους για τη γερμανική οικονομία και την Ευρώπη, δήλωσε ο
υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκουίντο Βεστερβέλε. «Σε πολλούς, το να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη μοιάζει η εύκολη πολιτική διέξοδος από την κρίση, αλλά το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο» επεσήμανε ο υπουργός, τονίζοντας ωστόσο πως όποιος αποδέχεται το ευρώ, αποδέχεται και τις κυρώσεις που συνεπάγεται η μη τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων.
υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκουίντο Βεστερβέλε.
«Σε πολλούς, το να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη μοιάζει η εύκολη πολιτική διέξοδος από την κρίση, αλλά το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο» επεσήμανε ο υπουργός σε συνέντευξή του στην Hamburger Abendblatt.
Τόνισε ωστόσο πως όποιος αποδέχεται το ευρώ, αποδέχεται και τις κυρώσεις που συνεπάγεται η μη τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων.
«Πρέπει να υπάρχουν συνέπειες όταν μία χώρα παραβαίνει συνεχώς τα κριτήρια του Συμφώνου Σταθερότητας» υπογράμμισε, λέγοντας επίσης πως «κάθε χώρα που δέχεται την στήριξη της Ευρώπης πρέπει να είναι έτοιμη, σε ακραία περίπτωση, να παραχωρήσει ακόμη και κυριαρχία».
Σε ερώτηση για το εάν πλέον η Αθήνα θεωρείται αξιόπιστος εταίρος -στο φως και της απαίτησης του Eurogroup για γραπτές εγγυήσεις από τα ελληνικά κόμματα- ο Βεστερβέλε επισήμανε πως «όσα έχει μέχρι στιγμής υλοποιήσει η Ελλάδα είναι θαρραλέα και αξίζουν την στήριξή μας, αλλά η Ευρώπη πρέπει να επιμείνει στο αίτημά της τα λόγια να ακολουθούνται από πράξεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τύρναβος: Κίνδυνος για την ομαλή λειτουργία του φράγματος τα φερτά υλικά
- Οι καιρικές συνθήκες στην Αστάνα: Ποια θα είναι η θερμοκρασία την ώρα του Καϊράτ – Ολυμπιακός (vids)
- Μια νύχτα μόνο: Το φιλί που αλλάζει τα πάντα
- Ξάνθη: Τροχαίο σοκ με δύο νεκρούς – Χωρίς δίπλωμα ο οδηγός του IX που το προκάλεσε
- Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Την ενοχή των κατηγορουμένων ζητά η εισαγγελέας
- Ρεάλ Μαδρίτης: Μαδριλένικη νύχτα κρίσης

