Στο πράσινο τα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς διαβλέπουν λύση στην ελληνική κρίση
Σε ανοδικό έδαφος κινούνται την Παρασκευή οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, καθώς, όπως εκτιμούν τα διεθνή πρακτορεία, οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ απομακρύνθηκε και το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος. Στο θετικό κλίμα συμβάλλει και η πτώση των επιτοκίων από την ΕΚΤ.
Σε ανοδικό έδαφος κινούνται την Παρασκευή οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, καθώς, όπως εκτιμούν τα διεθνή πρακτορεία, οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ απομακρύνθηκε και το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος.
Μέχρι στιγμής ανοδική πορεία ακολουθούν οι μετοχές τραπεζών που είναι εκτεθειμένες στις ευάλωτες οικονομίες χωρών, όπως η Ελλάδα.
Θετικό κλίμα στις αγορές έχει φέρει και η πτώση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την Πέμπτη, απόφαση του νέου προέδρου της Μάριο Ντράγκι που ενδεχομένως φανερώνει μια αλλαγή πολιτικής της Τράπεζας.
Πάντως, το Reuters συνδέει το θετικό κλίμα στις αγορές με την πληροφορία ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει συμφωνήσει με τους βουλευτές του κόμματός του να παραιτηθεί και να ανοίξει ο δρόμος για μια κυβέρνηση συνεργασίας, εάν απόψε του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
- Δασμοί Τραμπ: Νέος γύρος αντιδράσεων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
- Νέα Καληδονία: 55χρονος σέρφερ έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση καρχαρία
- Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 2-1: To «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε το τοπικό ντέρμπι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]

