Υλικά
  • 1 κουτί Sweet and Balance Κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια
  • 1 φάκελο Ζελατίνη σε φύλλα Γιώτης
  • 150 γραμ (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Μαρμελάδα Ροδάκινο με φρουκτόζη Fytro
  • 100 γραμ Σαβαγιάρ
  • 200 γραμ (1 φλιτζ. τσαγιού) Άπαχο γάλα 0% λιπαρά
  • 100 γραμ (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζεστό νερό
  • 2 κουτ. σούπας Κονιάκ

Εκτέλεση

  • Βουτάτε το Σαβαγιαρ σε 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) χλιαρό γάλα και τα στρώνετε σε στρογγυλή φόρμα με σούστες διαμέτρου 22cm.
  • Μαλακώνετε μεμονωμένα τα φύλλα ζελατίνης σε 4 κουτ. σούπας κρύο νερό για 5 λεπτά
  • Τα βγάζετε από το νερό, τα στύβετε ελαφριά, τα διαλύεται σε 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζεστό νερό
  • Αφήνετε το νερό με τη διαλυμένη ζελατίνη να κρυώσει (όχι να πήξει)
  • Παρασκευάζετε την Sweet and Balance Κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, προσθέτοντας στο νερό που θα χτυπήσετε την κρέμα 2 κουτ. σούπας Κονιάκ
  • Προσθέτετε στη έτοιμη κρέμα το νερό (αφού κρυώσει) στο οποίο έχετε διαλύσει τη ζελατίνη και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα.
  • Απλώνετε την κρέμα πάνω στα Σαβαγιάρ και βάζετε το γλύκισμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα
  • Βάζετε τη Μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε 1 κουτ. σούπας νερό
  • Τη ζεσταίνετε ελαφρώς μέχρι να γίνει ρευστή
  • Απλώνετε τη Μαρμελάδα πάνω στη κρέμα και βάζετε το γλύκισμα πάλι στο ψυγείο
Διαθρεπτικά στοιχεία
Ανά μερίδα 80 γραμ.
Ενέργεια 95 kcal
Πρωτεΐνες 2,6 g
Υδατάνθρακες 19,2 g
Σάκχαρα 8,2 g
Λιπαρά 1,0 g
Κορεσμένα 1,0 g
Εδώδιμες ίνες 1,2 g
Νάτριο 0,06 g
  • Μερίδες ανά γλύκισμα: 12
  • Βάρος μερίδας: 80 γραμ.
  • Ισοδύναμα: 1 Ισοδύναμο άμυλου και 1/3 ισοδύναμο φρούτου

health.in.gr