Υλικά
  • 1/2 Κονσέρβα Ανανά σε φυσικό χυμό μικρό μέγεθος (280γραμ)
  • 300 γραμ Γιαούρτι. 2% λιπαρά
  • 1 κουτί Sweet and Balance Φρουί ζελέ με γεύση κεράσι

Εκτέλεση

  • Κόβετε στη μέση 5 ροδέλες Ανανά και τα στρώνετε στη βάση μιας μικρής στρογγυλής φόρμας.
  • Διαλύετε το περιεχόμενο ενός φακέλου Sweet and Balance Φρουί ζελέ με γεύση κεράσι σε 200 ml νερό (1 φλιτζ. τσαγιού) και 100 ml (½ φλιτζ. τσαγιού) χυμό Ανανά από την κονσέρβα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά
  • Ρίχνετε πάνω στα κομμάτια ανανά που έχετε στρώσει στη βάση της φόρμας λίγο ζελέ μέχρι να καλυφθούν. Βάζετε στο ψυγείο να πήξει
  • Μόλις κρυώσει το υπόλοιπο ζελέ ανακατεύετε με το Γιαούρτι χρησιμοποιώντας ένα σύρμα, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές
  • Βάζετε το μίγμα πάνω από τη βάση ζελέ ανανά και βάζετε το γλύκισμα ξανά στο ψυγείο μέχρι να πήξει
  • Για να ξεφορμάρετε το γλύκισμα βουτάτε τη φόρμα για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και το αναποδογυρίζετε
Διαθρεπτικά στοιχεία
Ανά μερίδα 100 γραμ.
Ενέργεια 54 kcal
Πρωτεΐνες 4,6 g
Υδατάνθρακες 7,0 g
Σάκχαρα 6,9 g
Λιπαρά 0,8 g
Κορεσμένα 0,8 g
Εδώδιμες ίνες 0,4 g
Νάτριο 0,04 g
  • Μερίδες ανά γλύκισμα: 8
  • Βάρος μερίδας: 100 γραμ.
  • Ισοδύναμα: ½ Ισοδύναμο άμυλου και ½ ισοδύναμο άπαχου κρέατος
Για περισσότερες συνταγές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα Sweet & Balance επισκεφτείτε τη σελίδα www.sweetandbalance.gr

health.in.gr