Διαδηλώσεις «αγανακτισμένων» πολιτών και στη Γερμανία
Εμπνευσμένοι από το κίνημα «Καταλάβετε τη Ουόλ Στριτ», αρκετές χιλιάδες Γερμανοί συμμετείχαν το Σάββατο σε διαδηλώσεις κατά των αδικιών του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Καταλάβετε το Βερολίνο» και «Αγανακτήστε», περίπου 3.000 Βερολινέζοι πραγματοποίησαν πορεία από το δημαρχείο προς την πρώην πρεσβεία των ΗΠΑ. Στη Φρανκφούρτη, περίπου 2.000 διαδηλωτές πέρασαν μπροστά από τα κεντρικά της Deutsche Bank και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Διαδήλωση και στο Αμβούργο.
Εμπνευσμένοι από το κίνημα «Καταλάβετε τη Ουόλ Στριτ», αρκετές χιλιάδες Γερμανοί συμμετείχαν το Σάββατο σε διαδηλώσεις κατά των αδικιών του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Καταλάβετε το Βερολίνο» και «Αγανακτήστε», περίπου 3.000 Βερολινέζοι πραγματοποίησαν πορεία από το δημαρχείο προς την πρώην πρεσβεία των ΗΠΑ.
Στη Φρανκφούρτη, περίπου 2.000 διαδηλωτές πέρασαν μπροστά από τα κεντρικά της Deutsche Bank και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στο Αμβούργο, όπου περίπου 4.500 άτομα διαμαρτυρήθηκαν μεταξύ άλλων για τις υψηλές τιμές των ενοικίων και την έλλειψη αξιοπρεπούς στέγασης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, μικροεπεισόδια ξέσπασαν όταν διαδηλωτές εκτόξευσαν δοχεία με μπογιά εναντίον των τοπικών γραφείων του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.
Το κίνημα «Καταλάβετε τη Φρανκφούρτη» και άλλες οργανώσεις σχεδιάζουν νέες κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις στις 12 Νοεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- «Ένταση» ανάμεσα σε Νετανιάχου και την ομάδα του Τραμπ πριν τη συνάντηση της Δευτέρας
- Σκανδιναβία: Η καταιγίδα Γιοχάνες άφησε πίσω της δύο νεκρούς και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει πως μετά την συνάντηση με τον Τραμπ θα έχει συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες
- Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας έως την Τετάρτη
- Συνελήφθη ο τράπερ Ivan Greko – Αγνόησε την αποφυλάκιση με κατ’ οίκον περιορισμό και οι άλλες «αμαρτίες»
- Αγρότης με δεσμευμένο λογαριασμό: «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ» – H κυβέρνηση «λειτουργεί με πρακτικές Βόρειας Κορέας»
