Το Θέατρο Μπολσόι στη Μόσχα άνοιξε ξανά τις πύλες του την Παρασκευή, μετά από εργασίες ανακαίνισης που χρειάστηκαν έξι χρόνια για να ολοκληρωθούν. Το κόστος των εργασιών ανέρχεται σε 568 δισεκατομμύρια ευρώ. Το σημερινό κτίριο του θεάτρου Μπολσόι είναι κτίσμα του 1856 και ανταποκρινόταν τότε στην αισθητική της τσαρικής οικογένειας, στην οποία και ανήκε.

Το Θέατρο Μπολσόι στη Μόσχα άνοιξε ξανά τις πύλες του την Παρασκευή, μετά από εργασίες ανακαίνισης που χρειάστηκαν έξι χρόνια για να ολοκληρωθούν.

Το κόστος των εργασιών ανέρχεται σε 568 εκατομμύρια ευρώ.

Οι χορευτές του ιστορικού θεάτρου ετοιμάζονται για μία από τις πιο σπουδαίες σαιζόν στην ιστορία του.

Το θέατρο έκλεισε το 2005, προκειμένου να γίνει η ανακαίνιση, ωστόσο, αυτή αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολη, απαιτώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι τοιχογραφίες αντικαταστάθηκαν, τα χρυσά φύλλα πλυθήκαν με βότκα και γυαλίστηκαν με γούνα σκίουρων (!)

Η κουρτίνα «έχασε» το σφυροδρέπανο της σοβιετικής εποχής, ενώ τα εμβλήματα στο εξωτερικό του κτιρίου αντικαταστάθηκαν από τον ρωσικό αετό.

Το σημερινό κτίριο του θεάτρου Μπολσόι είναι κτίσμα του 1856 και ανταποκρινόταν τότε στην αισθητική της τσαρικής οικογένειας, στην οποία και ανήκε.

Στο θέατρο Μπολσόι η τσαρική οικογένεια επέτρεπε μόνον παραστάσεις όπερας και μπαλέτου. Την παράδοση αυτή τήρησε κατόπιν και η σοβιετική ηγεσία.

Το Μπολσόι, ένα από τα διασημότερα θέατρα του κόσμου, υπήρξε για χρόνια το λίκνο και η στέγη του κλασικού μπαλέτου της Ρωσίας. Εδώ δόθηκε η παγκόσμια πρεμιέρα της Λίμνης των Κύκνων του Τσαϊκόφσκι το 1877.

Από το 1856 μέχρι και το 2005, που έκλεισε για να ανακαινισθεί, το κτίριο του Μπολσόι είχε υποστεί πολλές αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις με αποτέλεσμα την ποιοτική υποβάθμιση της ακουστικής του.

Ένας από τους βασικούς στόχους των επισκευών ήταν και η πλήρης αποκατάσταση της ακουστικής του.

Τα επίσημα εγκαίνια της κύριας σκηνής της Ρωσίας ύστερα από την εξάχρονη ανακαίνιση-ανοικοδόμησή της συνοδεύονται από ένα λαμπερό γκαλά με τη συμμετοχή διάσημων αστέρων.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους, είναι, φυσικά, οι ηγέτες της Ρωσίας, αρχηγοί χωρών της ΕΕ και της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος στη Μόσχα.

Η μεγάλη συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά στους κατοίκους 36 χωρών, ενώ εκατομμύρια χρήστες θα μπορούν να την παρακολουθήσουν μέσω Διαδικτύου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr