
Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στέλνει ο εισαγγελέας δέκα κατηγορούμενους για συμμετοχή στους «Πυρήνες»
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στέλνει ο εισαγγελέας δέκα κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Την ίδια στιγμή, η εισαγγελική πρόταση προβλέπει την πλήρη απαλλαγή από όλα τα κακουργήματα για τρία άτομα, κρίνοντας ότι προκύπτουν ενδείξεις μόνο για τα πλημμελήματα της οπλοκατοχής και μικροποσότητας ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση.
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στέλνει ο εισαγγελέας δέκα κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Την ίδια στιγμή, η εισαγγελική πρόταση προβλέπει την πλήρη απαλλαγή από όλα τα κακουργήματα για τρία άτομα, κρίνοντας ότι προκύπτουν ενδείξεις μόνο για τα πλημμελήματα της οπλοκατοχής και μικροποσότητας ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση.
Σύμφωνα με τα Νέα, όπως προκύπτει από την πολυσέλιδη εισαγγελική πρόταση, αναβαθμίζεται ποινικά ο ρόλος που αποδίδουν οι δικαστικές Αρχές σε τρεις κατηγορούμενους: τους Χρ. Τσάκαλο, Νταμιάνο Μπολάνο και Γ. Νικολόπουλο.
Κατά τον εισαγγελέα, είχαν διευθυντικό ρόλο στην οργάνωση χωρίς όμως -όπως επισημαίνουν δικηγόροι- να προκύπτουν από το σκεπτικό της πρότασής του τα στοιχεία εκείνα στα οποία στηρίζεται ο ηγετικός ρόλος που αποδίδεται στους συγκεκριμένους κατηγορούμενους.
Επιπλέον, αποτιμώντας το υλικό της δικογραφίας ο εισαγγελέας Απ. Μακρόπουλος εισηγείται προς το Δικαστικό Συμβούλιο να παραπεμφθούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και οι Αλ. Μητρούσιας, Γ. Καραγιαννίδης, Κων. Σακκάς, Στέλλα Αντωνίου, Μιχ. Νικολόπουλος, Γ. Πολύδωρος και Όλγα Οικονομίδου για σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.
Αντίθετα, ο εισαγγελέας προτείνει την πλήρη απαλλαγή από όλα τα κακουργήματα για τους Χρήστο Πολίτη και Δημήτρη Μιχαήλ, θεωρώντας ότι προκύπτουν ενδείξεις μόνο για τα πλημμελήματα της οπλοκατοχής και μικροποσότητας ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο κορυφαίος ποδηλατικός αγώνας L’Étape Greece by Tour de France presented by Skoda έρχεται στη Σπάρτη με την ενέργεια της ΔΕΗ
- Γιατί τα ηφαίστεια ξεσπούν με κεραυνούς; Λύση σε μυστήριο του στατικού ηλεκτρισμού
- ΠΑΣΟΚ: Ακρίβεια χωρίς τέλος – Τα στοιχεία διαψεύδουν την κυβέρνηση
- Νέο Volkswagen T-Roc: Η ολοκληρωμένη πρόταση στα compact SUV
- Θεσσαλονίκη: Εγκληματική ενέργεια δείχνει η ιατροδικαστική για τον θάνατο της 59χρονης – Έλειπαν κοσμήματα από το σπίτι
- Νίκησε και πέρασε στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά του Βουκουρεστίου ο Σακελλαρίδης
