Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΝΟ
Την αναστολή της απεργία τους αποφάσισαν το πρωί της Δευτέρας οι ναυτεργάτες. Έτσι, από τις 06:00 την Τρίτη, όταν ολοκληρώνεται η κινητοποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, τα δρομολόγια των πλοίων θα εκτελούνται κανονικά.
Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν το πρωί της Δευτέρας οι ναυτεργάτες. Έτσι, από τις 06:00 την Τρίτη τα δρομολόγια των πλοίων θα εκτελούνται κανονικά.
Συγκεκριμένα, μετά από συνεδρίαση της Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφασίστηκε ότι οι ναυτεργάτες δεν θα συνεχίσουν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Στην ανακοίνωσή της η ΠΝΟ σημειώνει ότι αναμένει, ως ελάχιστο πλαίσιο στοιχειώδους ανταπόκρισης των αιτημάτων της, την άμεση δρομολόγηση λύσεων για το σύνολο των αιτημάτων των ναυτεργατών.
«Η μεγαλειώδης οκταήμερη απεργία της ΠΝΟ, η νομιμότητα της οποίας και η απουσία καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος των ναυτεργατών δεν αμφισβητήθηκε από καμία πλευρά, δημιουργεί προϋποθέσεις για αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων της ΠΝΟ και του συνόλου των Ελλήνων ναυτεργατών και επιβάλλει ανασύνταξη δυνάμεων, ενότητα και συσπείρωση στο δευτεροβάθμιο όργανο των Ελλήνων ναυτεργατών, την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, για την παραπέρα προάσπιση και διαφύλαξη των κεκτημένων δικαιωμάτων του κλάδου.
» Η διοίκηση της ΠΝΟ προειδοποιεί όσες εφοπλιστικές εταιρείες προχώρησαν σε αθέμιτα και παράνομα τεχνάσματα, τα οποία αναφέρονται στην παραμονή, στη σίτιση και στις συνθήκες ενδιαίτησης των ναυτεργατών, κατά τη διάρκεια της απεργίας, να προβούν στην άμεση ανάκλησή τους.»
Υπενθυμίζεται ότι υπό εξέλιξη βρίσκεται η απεργία που αποφασίστηκε το Σάββατο, ξεκίνησε την Κυριακή στις 06.00 και ολοκληρώνεται την Τρίτη την ίδια ώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυρηνικά «σύννεφα» πάνω από τον πλανήτη – Η λήξη της συμφωνίας New Start και το Ρολόι της Αποκάλυψης
- «Μελανί Αντουανέτα»: Περούκες, οργή και «όχι άλλα φέουδα» στην πρεμιέρα της Μελάνια Τραμπ
- Σκύλος: Από που προκύπτουν οι ανεπιθύμητες συμπεριφορές του
- Σοκαριστικά στοιχεία για τις «θεραπείες μεταστροφής» στην ΕΕ – Πρώτη η Ελλάδα στη ντροπιαστική λίστα
- Μετανάστες και πρόσφυγες θα συνεχίσουν να πνίγονται γιατί η Ευρώπη δεν προσφέρει κανέναν ασφαλή τρόπο να φτάσουν
- Stoiximan GBL: Χωρίς «αιώνιους» αλλά με σημαντικά ματς η πρώτη μέρα της 18ης αγωνιστικής




