Βαρύτατη ευθύνη η πατριαρχική μου θητεία, είπε από την Τουρκία ο Βαρθολομαίος
Η 20ή επέτειος της εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου εορτάστηκε σε δείπνο που παρέθεσε στην Κωνσταντινούπολη ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος. Μέγιστο αξίωμα, αλλά και βαρύτατη ευθύνη χαρακτήρισε την πατριαρχική του θητεία ο Βαρθολομαίος.
Με τη συμμετοχή των Πατριαρχών Σερβίας Ειρηναίου και Γεωργίας Ηλία, του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και τις μητροπόλεις των «Νέων Χωρών», των Πρεσβευτών στην Άγκυρα των ΗΠΑ, της Ελλάδας, της Σερβίας και της Γεωργίας, εορτάστηκε η εικοστή επέτειος της εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, σε δείπνο που παρέθεσε στη Κωνσταντινούπολη ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και οι άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ .
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου συμμετείχαν στον εορτασμό με συγχαρητήρια τηλεγραφήματα που έστειλαν.
«Είσθε ό διακονών Πατριάρχης, εν μέσω ημών» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος κάνοντας μία μικρή αναδρομή στο μεγάλο έργο που έγινε την περίοδο της Πατριαρχίας του Βαρθολομαίου.
Ευχαριστώ το Θεό γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω υπηρέτης του θαύματος που ονομάζεται Οικουμενικό Πατριαρχείο, απάντησε συγκινημένος ο Βαρθολομαίος, που χαρακτήρισε την πατριαρχική του θητεία ως μέγιστο αξίωμα και βαρύτατη ευθύνη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καιρός: Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική – Πως θα κινηθεί η κακοκαιρία
- Λίβανος: Στους 15 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στην Τρίπολη
- Το Βιετνάμ χτίζει το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό στάδιο του κόσμου – Θα έχει χωρητικότητα όσο ο Δήμος Βόλου!
- Η πτώση του οίκου των Γλύξμπουργκ: Βιασμοί, Έπσταϊν, και ο σαμάνος που επέστρεψε από τους νεκρούς κλυδωνίζουν τη Νορβηγία
- Καθυστερήσεις στα δρομολόγια της γραμμής Κιάτο – Πειραιάς λόγω φωτιάς στον Ασπρόπυργο
- Αίγινα: Κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης – Δύο μήνες χωρίς πόσιμο νερό το νησί
