
Απαιτήσεις ύψους 392,5 εκατ. ευρώ του ΙΚΑ από το Δημόσιο για ασφαλιστικές εισφορές
Σε 392.494.135 ευρώ ανέρχονται οι απαιτήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με στοιχεία του Σεπτεμβρίου, τα οποία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη. Τα 323,25 εκατ. ευρώ χαρακτηρίζονται οφειλές χωρίς ρύθμιση.
Σε 392.494.135 ευρώ ανέρχονται οι απαιτήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με στοιχεία του Σεπτεμβρίου, τα οποία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη μετά από αίτημα του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου.
Πρόκειται για απαιτήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από δημόσιες υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημοτικές-Κοινοτικές Επιχειρήσεις, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Επιχειρήσεις ΟΤΑ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ κ.α.), Σχολικές Επιτροπές και Δημόσια Σχολεία.
Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών προέρχεται από τα ΝΠΔΔ, ακολουθούν τα ΝΠΙΔ και μετά οι Δημοτικές Επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, οι απαιτήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές του Δημόσιου Τομέα έχουν ως εξής:
– ΔΗΜΟΣΙΟ(ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ): 22.540.487,55 ευρώ
– ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ: 243.396.498,69 ευρώ
– ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ: 1.171.202,93 ευρώ
– ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: 20.340.606,85 ευρώ
– ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: 62.070.110,19 ευρώ
– ΝΠΙΔ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΤΑ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ κ.α.): 41.194.706,82 ευρώ
– ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ: 710.740,95 ευρώ
– ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: 1.069.772,70 ευρώ
Από τις παραπάνω απαιτήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως διευκρινίζεται στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, τα 62.244.229,82 ευρώ χαρακτηρίζονται «οφειλές σε ρύθμιση» και 323.249.905,86 ευρώ χαρακτηρίζονται «οφειλές χωρίς ρύθμιση».
Διευκρινίζεται επίσης ότι στις παραπάνω οφειλές περιλαμβάνονται περιπτώσεις οφειλών σε εκκαθάριση, πτώχευση, οριστική διακοπή και ανενεργές συνολικού ποσού 45.805.236 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Προετοιμάζονται για Τσίπρα και απαντούν με το πράσινο «μανιφέστο»
- Σεισμός 4 Ρίχτερ ανοιχτά του Γερολιμένα Λακωνίας
- Έτοιμο το κόμμα Τσίπρα – Μπήκαν οι πρώτες υπογραφές στην ιδρυτική διακήρυξη
- Είναι η άσκηση η «ασπίδα» κατά του άγχους;
- Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές – Έως 27 βαθμούς η θερμοκρασία
- Αρχεία Έπσταϊν: Αρχίζουν έρευνες στη Βρετανία – Τι ακριβώς περιμένουν στις ΗΠΑ;


