Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Χάρις Αλεξίου ερμηνεύει κινηματογραφικές μουσικές του Νίνο Ρότα

Η Χάρις Αλεξίου ερμηνεύει κινηματογραφικές μουσικές του Νίνο Ρότα

Η Χάρις Αλεξίου «συναντά» τον Νίνο Ρότα, σε ένα μουσικό αφιέρωμα που πραγματοποιείται τον Οκτώβριο στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος). Για έξι συναυλίες (7-9 και 14-16 Οκτωβρίου) οι κινηματογραφικές μουσικές του Νίνο Ρότα θα παρουσιαστούν με ερμηνεύτρια την Ελληνίδα τραγουδίστρια.

Η Χάρις Αλεξίου «συναντά» τον Νίνο Ρότα, σε ένα μουσικό αφιέρωμα που πραγματοποιείται τον Οκτώβριο στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος).

Για έξι συναυλίες (7-9 και 14-16 Οκτωβρίου) οι κινηματογραφικές μουσικές του Νίνο Ρότα θα παρουσιαστούν με ερμηνεύτρια την Ελληνίδα τραγουδίστρια.

Ο παγκόσμιος κινηματογράφος είναι γεμάτος από τις μελωδίες του Νίνο Ρότα. Ο συνθέτης κατάφερε να αναμορφώσει και να αναδείξει την ιταλική μουσική στον 20ό αιώνα.

Έχοντας σαν βασική πηγή έμπνευσης την ιταλική λαϊκή μουσική, επένδυσε μουσικά μια μεγάλη σειρά ταινιών καταξιωμένων σκηνοθετών -ανάμεσά τους ο Φεντερίκο Φελίνι. Κατάφερε να φτάσει μέχρι το Χόλιγουντ και να μείνει στην ιστορία με το «σάουντρακ» της ταινίας Νονός του Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Οι συναυλίες διοργανώνονται με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίνο Ρότα και εκτός από τη Χάρις Αλεξίου, συμμετέχουν σε αυτές η 60μελής Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Ντόλτσε Βίτα, La Strada, οι Νύχτες της Καμπίρια, το 8 1/2, ο Νονός, ο Νονός 2, το Amarcord είναι μερικές μόνο από τις ταινίες, για τις οποίες έγραψε μουσική ο συνθέτης.

Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης έχει κάνει την επιλογή και το στήσιμο του προγράμματος, ο Πάνος Παπαδόπουλος τη σκηνοθετική επιμέλεια, ο Κώστας Παπαδούκας τις ενορχηστρώσεις, ο Ανδρέας Πυλαρινός αναλαμβάνει τη διεύθυνση ορχήστρας και η Ελευθερία Ντεκώ στους φωτισμούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024