Ευνοϊκή ρύθμιση αναστέλλει τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης του ΙΚΑ
Διευκρινίσεις για την αναστολή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης και την εισαγωγή σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού παρέσχε με εγκύκλιό του το ΙΚΑ. Σύμφωνα με το Ίδρυμα, προβλέπεται η αναστολή έως την 31/12/2012 της λήψης αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης για όσους εργοδότες είτε δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης βάσει του Ν.3943/2011, είτε έχουν εκπέσει του δικαιώματος συνέχισης αντίστοιχων προηγούμενων ρυθμίσεων. Η αναστολή ισχύει εφόσον υπαχθούν στον προσωρινό διακανονισμό και υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος μέχρι τις 31/10/2011.
Διευκρινίσεις για την αναστολή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης και την εισαγωγή σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού παρέσχε με εγκύκλιό του το ΙΚΑ.
Σύμφωνα με το Ίδρυμα, προβλέπεται η αναστολή έως την 31/12/2012 της λήψης αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης για όσους εργοδότες είτε δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης βάσει του Ν.3943/2011, είτε έχουν εκπέσει του δικαιώματος συνέχισης αντίστοιχων προηγούμενων ρυθμίσεων.
Η αναστολή ισχύει εφόσον υπαχθούν στον προσωρινό διακανονισμό και υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος μέχρι τις 31/10/2011. Εφόσον η αίτηση υποβληθεί μέχρι την 31/10/2011 θα παρέχεται έκπτωση 20% επί των πρόσθετων τελών της κεφαλαιοποιημένης οφειλής.
Η ρύθμιση αυτή προβλέπει:
-Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών χρονικών περιόδων μέχρι την 31/12/2010.
-Ανελλιπή καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 1/1/2011 και εφεξής για τους οφειλέτες που απασχολούν προσωπικό.
– Για τους οφειλέτες που απασχολούν προσωπικό κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης προβλέπεται η καταβολή ποσού που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 20% επί του μέσου όρου των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών του τελευταίου τριμήνου του 2010, έναντι της κεφαλαιοποιημένης οφειλής. Το ποσό αυτό δεν θα μπορεί να είναι μικρότερο του 1,25% της κεφαλαιοποιημένης την 31/12/2010 οφειλής, ούτε μεγαλύτερο του 40% του μέσου όρου των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών του τελευταίου τριμήνου του 2010 και σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είναι ίσο ή μεγαλύτερο των εκατόν πενήντα ευρώ (150 ευρώ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Tα προγράμματα που «τρέχουν» για τη στέγαση – Το ύψος των δανείων και οι δικαιούχοι
- «Ο Ποτσέκο είναι έτοιμος να αναλάβει τη Γαλατάσαραϊ»
- Οι λευκοί καρχαρίες της Μεσογείου κολυμπούν προς την εξαφάνιση
- Περού: Σαμάνοι προβλέπουν για το 2026 ασθένεια Τραμπ, πτώση Μαδούρο και τέλος του πολέμου στην Ουκρανία
- Τραγωδία στο Μπουρούντι: Ποδοσφαιριστής πέθανε στον αγωνιστικό χώρο αφού κατάπιε νόμισμα-γούρι
- Η προειδοποίηση του Καποδίστρια: «Κάντε γρήγορα, δείτε τι γίνεται στη Βενεζουέλα!»


