Κυβέρνηση εθνικής ενότητας, έστω και τώρα, ζητεί ο Ν.Σαλαγιάννης
Ήταν «θεμελιώδες λάθος του πρωθυπουργού να μην σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ευθύνης όταν αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης» δήλωσε την Κυριακή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης. Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο κ. Σαλαγιάννης κάλεσε τον Γ.Παπανδρέου να ζητήσει τώρα τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων, ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει τα μέτρα που αποφασίστηκαν επειδή δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη να ρίξει την κυβέρνηση, ενώ καταλόγισε ευθύνες σε υπουργούς και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο για τις καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές και τις αποκρατικοποιήσεις.
Ήταν «θεμελιώδες λάθος του πρωθυπουργού να μην σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ευθύνης όταν αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης» δήλωσε την Κυριακή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης.
Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο κ. Σαλαγιάννης κάλεσε τον Γ.Παπανδρέου να ζητήσει τώρα τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων, ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει τα μέτρα που αποφασίστηκαν επειδή δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη να ρίξει την κυβέρνηση, ενώ καταλόγισε ευθύνες σε υπουργούς και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο για τις καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές και τις αποκρατικοποιήσεις.
«Θεωρώ θεμελιώδες λάθος του πρωθυπουργού της χώρας που όταν κατάλαβε πού βρισκόμαστε δεν κήρυξε πανστρατιά, δεν είπε κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, δεν έκανε συγκεκριμένο σχέδιο ριζικών αλλαγών τότε, δεν κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μπουν στο παιχνίδι και δεν έκανε και μια κυβέρνηση, εμπόλεμη κυβέρνηση, που να μπορεί να τα βγάλει πέρα. Αυτό είναι θεμελιώδες λάθος» υποστήριξε ο κ. Σαλαγιάννης, καλώντας τον Γ.Παπανδρέου να ζητήσει τώρα κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
«Λοιπόν, ας το κάνουμε τώρα. Αργήσαμε αλλά να το κάνουμε» είπε.
Ο κ. Σαλαγγιάνης άφησε σαφείς αιχμές κατά υπουργών, λέγοντας ότι από το πρώτο μνημόνιο έπρεπε να έχουμε οργανώσει τη δημόσια διοίκηση, αλλά σήμερα «δεν υπάρχει δημόσια διοίκηση».
«Κανένας υπουργός δεν φταίει για αυτό;» διερωτήθηκε, ενώ επιτέθηκε και στον Θ.Πάγκαλο για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων: «Λέμε τώρα συσσωρευμένα ότι πρέπει να πάμε σε αποκρατικοποιήσεις, δεν κάναμε τίποτα. Δεν υπήρχε για αυτό αρμόδιος αντιπρόεδρος;».
«Εμείς οι βουλευτές με την αγωνία μας ψηφίσαμε όλους τους νόμους και λέμε στους βουλευτές: Εμείς τους νόμους που φέρατε πολλούς τους αλλάξαμε προς το καλύτερο, τους βελτιώσαμε, αμυνθήκαμε, μάλιστα, τους ψηφίσαμε. Πώς τους υλοποιήσατε;» συνέχισε.
Ως προς τη στάση που θα τηρήσει στη Βουλή, ο κ. Σαλαγιάννης ξεκαθάρισε: «Δεν πρόκειται να ρίξω την κυβέρνηση που ψήφισε ο ελληνικός λαός σε μια τέτοια κρίσιμη φάση, να πάρω την τεράστια ευθύνη πάνω μου, να πάρω το ρίσκο η επόμενη γενιά να είναι κατεστραμμένη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Εντάσσουν την Τουρκία σε λίστα παρακολούθησης για σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους