Μηνυτήρια αναφορά, προκειμένου να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις, από τους υπεύθυνους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) μετά τις καταγγελίες περί αναθεωρημένου ελλείμματος το 2009, κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Δ. Αδαμόπουλος κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Ο κ. Αδαμόπουλος ζητάει:

  • Την άμεση επείγουσα ποινική διερεύνηση του ζητήματος, προκειμένου οι πιθανοί ένοχοι (φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί κ.λπ.) να τιμωρηθούν για τις αξιόποινες πράξεις, που τυχόν διέπραξαν.
  • Την ανάθεση της υπόθεσης σε Εφέτη Ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι την υπόθεση αυτή μετά τις καταγγελίες για τεχνική διόγκωση του ελλείμματος του 2009 την χειρίζεται ήδη η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, η οποία ερευνά τη βασιμότητα των καταγγελιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ