Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δραστική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων ζητά η Δημοκρατική Συμμαχία

Δραστική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων ζητά η Δημοκρατική Συμμαχία

Δραστικές περικοπές της κρατικής επιχορήγησης των πολιτικών κομμάτων ζητά η Δημοκρατική Συμμαχία και καλεί τα υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση. Εν τω μεταξύ, σε αποποίηση του δικαιώματος χρήσης βουλευτικού αυτοκινήτου, προέβη ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Ηλίας Πολατίδης.Η Δράση προτείνει το γερμανικό σύστημα επιχορήγησης: 0,70 ευρώ για κάθε ψήφο που έλαβαν στις τελευταίες εκλογές.

Δραστικές περικοπές της κρατικής επιχορήγησης των πολιτικών κομμάτων ζητά η Δημοκρατική Συμμαχία και καλεί τα υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση.

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για μεγάλο «πάρτι» αναφέροντας ότι το 2010, που ήταν χρονιά ύφεσης, τα κόμματα επιχορηγήθηκαν με 49,8 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ έλαβε 19.809.717 εκατ. ευρώ και η ΝΔ 15.056.167,38 εκατ. ευρώ και έδωσε στη δημοσιότητα αντίστοιχα ποσά που έλαβαν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011.

«Και όλα αυτά την ώρα που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί έχουν πάρει από τις τράπεζες δανεικά (και αγύριστα;) πάνω από 200 εκατ. ευρώ» συνέχισε ενώ παράλληλα χαρακτήρισε θετική κάθε πρωτοβουλία πολιτικών προσώπων που συμβάλει στη μείωση του κόστους λειτουργίας του πολιτικού συστήματος και στην επανεξέταση κάποιων προνομίων των βουλευτών.

Σε αποποίηση του δικαιώματος χρήσης βουλευτικού αυτοκινήτου, προέβη ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Ηλίας Πολατίδης, με επιστολή που απέστειλε στον γραμματέα της Βουλής.

Ζητά δε, το αντίτιμο που θα κατέβαλε η Βουλή για τη μίσθωση του αυτοκινήτου του (1.200 ευρώ μηνιαίως), να κατατίθεται στον λογαριασμό για την απόσβεση του δημοσίου χρέους.

Η Δράση υποστηρίζει τη δραστική περικοπή της επιχορήγησης και προτείνει να εφαρμοστεί χωρίς παραλλαγές ό,τι ακριβώς ισχύει στη Γερμανία για τα εκεί πολιτικά κόμματα.

Τα κόμματα στη Γερμανία λαμβάνουν ετησίως επιχορήγηση ίση με 0,70 ευρώ για κάθε ψήφο που έλαβαν στις τελευταίες εκλογές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024