Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Νοικοκύρεμα στα οικονομικά του δήμου Αθηναίων υποσχέθηκε ο Γ.Καμίνης
Στην «εισπρακτική αδυναμία» του δήμου, που άρχισε να εκδηλώνεται από το 2010, στην «αλόγιστη οικονομική διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης», αλλά και στην ανάγκη για «νοικοκύρεμα» στα οικονομικά, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στο δημοτικό συμβούλιο.
Στην «εισπρακτική αδυναμία» του δήμου, που άρχισε να εκδηλώνεται από το 2010, στην «αλόγιστη οικονομική διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης», αλλά και στην ανάγκη για «νοικοκύρεμα» στα οικονομικά, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στο δημοτικό συμβούλιο.
Ο κ. Καμίνης είπε ότι η υστέρηση των εσόδων του δήμου είναι περίπου 29% (η διαφορά μεταξύ των συνολικά βεβαιωθέντων και των εισπραχθέντων), ενώ πρόσθεσε ότι «εγκρίνουμε τον ισολογισμό του 2010, επιφυλασσόμενοι για τα αποτελέσματα των διαχειριστικών ελέγχων που έχουμε παραγγείλει».
Αναφερόμενος στην προηγούμενη διοίκηση τόνισε ότι «μοίραζαν αδιακρίτως υπερωρίες και επιδόματα. Κατέστησαν το δήμο μικρογραφία, πιο θλιβερή, από τη γενικότερη εικόνα της χώρας» και πρόσθεσε ότι «τις υπερωρίες θα τις παίρνουν εφεξής εκείνοι που τις δουλεύουν και τις αξίζουν».
«Πρώτο μέλημά μας -είπε ο κ. Καμίνης- ήταν ο έλεγχος του ελλείμματος σε πιο δύσκολες μάλιστα συνθήκες οικονομικής ύφεσης στη χώρα. Αν και τα έσοδα μειώθηκαν κατά 14% σε σχέση με το 2010 τα έξοδα μειώθηκαν κατά 28,5%».
Επιπλέον, παρατήρησε ότι «παρά τις δύσκολες συνθήκες και ενώ εξυπηρετούνται οι δανειακές υποχρεώσεις που κληρονομήσαμε, επιτεύχθηκε η μείωση των υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές. Το υπόλοιπο από 47,8 εκατομμυρίων ευρώ μειώθηκε στα 29,9 εκατομμύρια ευρώ. Για το έτος 2011 το δημόσιο μας οφείλει 12,4 εκ. τα οποία με επιμονή διεκδικούμε».
Ο κ. Καμίνης υποστήριξε ότι «είναι μονόδρομος η οικονομική αυτοδυναμία, η μείωση λειτουργικού κόστους, ο εξορθολογισμός και η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας των υπηρεσιών, η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πηγών χρηματοδότησης».
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου