Αμυντικά κενά και διάστρεμμα Μπατίστ στην ήττα του ΠΑΟ από τη «Φενέρ»
Αρκετά καλός επιθετικά, αλλά προβληματικός αμυντικά, παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι, χάνοντας με 88-85 από τη Φενέρμπαχτσε στη Μόσχα για το τουρνουά «Αλεξάντερ Γκομέλσκι». Ο Λόγκαν έδωσε τα πρώτα δείγματα από το πλούσιο ταλέντο του, ενώ τραυματίας αποχώρησε ο Μπατίστ, καθώς υπέστη διάστρεμμα. Την Κυριακή οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν στις 16:00 τον ηττημένο του ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ζαλγκίρις Κάουνας.
Αρκετά καλός επιθετικά, αλλά προβληματικός αμυντικά, παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι, χάνοντας με 88-85 από τη Φενέρμπαχτσε στη Μόσχα για το τουρνουά «Αλεξάντερ Γκομέλσκι». Ο Λόγκαν έδωσε τα πρώτα δείγματα από το πλούσιο ταλέντο του, ενώ τραυματίας αποχώρησε ο Μπατίστ, καθώς υπέστη διάστρεμμα. Την Κυριακή οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν στις 16:00 τον ηττημένο του ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ζαλγκίρις Κάουνας.
Ήταν μια φάση του τέταρτου δεκαλέπτου, όταν ο Μπατίστ «προσγειώθηκε» άτσαλα στο παρκέ με αποτέλεσμα να γυρίσει το πόδι του και να αποχωρήσει υποβασταζόμενος.
Αγωνιστικά, ο Λόγκαν προσπάθησε να «εκτελέσει» τους Τούρκους από τα 6.75μ. (4/7τρ. και 24 πόντοι συνολικά), αλλά εκείνοι τελικά κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη. Η τουρκική ομάδα είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και μόνο μία φορά έχασε το προβάδισμα στο σκορ.
Ο Παναθηναικός μπήκε μεταμορφωμένος στο δεύτερο μέρος με τον Σμιθ να εντυπωσιάζει και την άμυνα να βελτιώνεται αισθητά, οι πρωταθλητές κυριάρχησαν και προηγήθηκαν με 53-52 στα μέσα της τρίτης περιόδου.
Η Φενέρμπαχτσε αντέδρασε στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου, ανέκτησε το προβάδισμα κι έφτασε μετά από 30 λεπτά αγώνα στο +6 (60-66). Ο Μπατίστ αποχώρησε τραυματίας στις αρχές της τελευταίας περιόδου, την ώρα που το συγκρότημα του Νέβεν Σπάχια ανέβαζε ξανά τη διαφορά.
Ο Παναθηναϊκός με συνεχή τρίποντα του Λόγκαν ψαλίδισε τη διαφορά στους τρεις (74-77), τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, ενώ μία ακόμη «βόμβα» του Αμερικανού έφερε τη διαφορά στον πόντο (78-79), δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ματς.
Μετά το καλάθι του Πρέλτζιτς, ο Διαμαντίδης ισοφάρισε με τρίποντο (81-81) και είχε την ευκαιρία να οδηγήσει σε προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά υπέπεσε σε λάθος που επέτρεψε στον Τζέρελς να βάλει ξανά μπροστά τη «Φενέρ» (81-83).
Ο Λόγκαν ισοφάρισε, αλλά ένα τρίποντο έδωσε και πάλι προβάδισμα στους αντιπάλους. Με το «τριφύλλι» στο -3 (83-86), Διαμαντίδης και Σμιθ αστόχησαν σε τρίποντο και δίποντο αντίστοιχα, ενώ ο Μπογκντάνοβιτς με δύο βολές σφράγισε τη νίκη της ομάδας του, προτού ο Λόγκαν διαμορφώσει το τελικό σκορ (85-88).
Από τους Τούρκους τη μεγάλη ζημιά έκανε ο Μπογκντάνοβιτς (22 πόντοι) και ο Πρέλντζιτς (18π.)
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.
Μετά την Αρμάνι Μιλάνο στη Euroleague, η πόλη αναμένεται να έχει εκπροσώπηση και στο νέο πρότζεκτ του NBA Europe, με τη συμμετοχή της... ποδοσφαιρικής Μίλαν.
Εμμανουήλ Καραλής και Ελίνα Τζένγκο ξεκινούν τις θερινές υποχρεώσεις τους σε Κίνα και Ιαπωνία, αντίστοιχα, ενώ εντός συνόρων κάνει την πρεμιέρα του και ο Μίλτος Τεντόγλου.