
ΣΒΒΕ: Ζητά εξαίρεση των βιομηχανοστασίων από φόρο
Με σημερινή του επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία του στην περίπτωση συμπερίληψης των βιομηχανοστασίων κλπ βοηθητικών χώρων των μεταποιητικών επιχειρήσεων στο μέτρο της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα.Η επιστολή του ΣΒΒΕ προς τον κ. Βενιζέλο έχει ως εξής:«…Ο Σύνδεσμος […]
Με σημερινή του επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία του στην περίπτωση συμπερίληψης των βιομηχανοστασίων κλπ βοηθητικών χώρων των μεταποιητικών επιχειρήσεων στο μέτρο της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα.
Η επιστολή του ΣΒΒΕ προς τον κ. Βενιζέλο έχει ως εξής:
«…Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) με ιδιαίτερη ικανοποίηση άκουσε τις χθεσινές σας δηλώσεις περί μη επιβολής της έκτακτης εισφοράς για τα ακίνητα στα βιομηχανοστάσια και στους βοηθητικούς προς αυτά χώρους. (π.χ. αποθήκες κλπ).
Η δήλωσή σας περί αυτοδίκαιης απαλλαγής από το συγκεκριμένο μέτρο της βιομηχανικής δραστηριότητας στη χώρα, είναι στη σωστή κατεύθυνση και ορθά δεν θα συμπεριληφθεί στη σχετική Υπουργική Απόφαση η βιομηχανία.
Σε κάθε περίπτωση, σας γνωστοποιούμε ότι η μη διευκρίνιση της εξαίρεσης από την επιβολή της συγκεκριμένης έκτακτης εισφοράς στα βιομηχανοστάσια δημιούργησε σοβαρές αντιδράσεις, και μάλιστα, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) έχει κατακλυσθεί από πληθώρα επιστολών διαμαρτυρίας των μελών του.
Αναμένοντας τη μη συμπερίληψη των βιομηχανοστασίων στο μέτρο της έκτακτης εισφοράς για τα ακίνητα στη χώρα παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία και διευκρίνιση..…».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παράνομος τζόγος: Φρένο στις τράπεζες για τα κέρδη από μη αδειοδοτημένους παρόχους
- Άννα Πρέλεβιτς: Οι πρώτες ημέρες με τις δίδυμες κόρες της που γεννήθηκαν πρόωρα
- ΣΥΡΙΖΑ: Χώρο στην ΕΛΑΣ ή μέτωπο στον Τσίπρα – Ανάμεσα σε παραιτήσεις και αμφισβήτηση ο Φάμελλος
- Δείπνο στην Αθήνα για Σπανούλη και Μάικ Τζέιμς (pic)
- Τραμπ: «Όμορφος καθαρός άνθρακας» – Πακέτο 700 δισ. στη βιομηχανία ορυκτών
- Υπάρχουν όρια στην οδήγηση; Τι ισχύει για τους ηλικιωμένους και τι εξετάζεται στην Ευρώπη
- Στον Άρειο Πάγο κρίνεται η αποφυλάκιση Γιωτόπουλου
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στο ΟΑΚΑ συνεχίζονται οι τελικοί της Stoiximan GBL
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442