Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει άμεσα τα συμφωνηθέντα, διαμηνύει η Γαλλία
Η Ελλάδα πρέπει «να διανύσει το τμήμα του δρόμου που της αντιστοιχεί» για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της, τόνισε την Πέμπτη η Γαλλίδα υπουργός Προϋπολογισμού και κυβερνητική εκπρόσωπος Βαλερί Πεκρές, αναφερόμενη στην τηλεδιάσκεψη Μέρκελ - Σαρκοζί - Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου «καθησύχασε» τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ευρωζώνη, σημείωσε.
Η Ελλάδα πρέπει «να διανύσει το τμήμα του δρόμου που της αντιστοιχεί» για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της, τόνισε την Πέμπτη η Γαλλίδα υπουργός Προϋπολογισμού Βαλερί Πεκρές, αναφερόμενη στην τηλεδιάσκεψη Μέρκελ – Σαρκοζί – Παπανδρέου.
Η τηλεδιάσκεψη ήταν «μια συνάντηση εκτίμησης της κατάστασης», είπε σε δηλώσεις της στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.
«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η καγκελάριος υπενθύμισαν την προσήλωσή τους στη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την επιθυμία τους να σωθεί η Ελλάδα», σημείωσε η Γαλλίδα υπουργός και κυβερνητική εκπρόσωπος.
«Πρέπει η Ελλάδα να διανύσει το τμήμα του δρόμου που της αντιστοιχεί», επισήμανε και προσέθεσε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «καθησύχασε τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ευρωζώνη για τη βούληση της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου της Ελλάδας».
Η Βαλερί Πεκρές αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις «ιδιωτικοποιήσεις και τα ιδιαίτερα σκληρά μέτρα περιορισμού των δαπανών».
Η υπουργός Προϋπολογισμού ανακοίνωσε εξάλλου ότι «ένας αριθμός Γάλλων φοροτεχνικών και τελωνειακών θα βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση να συγκροτήσει μια αξιόπιστη φορολογική αρχή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η Ferrari στο έτος μηδέν: Η τραγωδία της πρώτης σεζόν του Χάμιλτον
- Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης και αγροτών – Σκληρή καταστολή ενάντια στο πανελλαδικό άπλωμα των μπλόκων
- Επεισόδια στην Κρήτη: Δύο συλλήψεις στο Ηράκλειο – Δικογραφία για τουλάχιστον 10 άτομα στα Χανιά
- Οι Σπερς στο σταυροδρόμι: πρέπει να τα παίξουν όλα για τον Αντετοκούνμπο;
- Ρεκόρ πτωχεύσεων δεκαετίας για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα στη Γερμανία
- Ο Ίθαν Χοκ αναπολεί τη συνεργασία του με τον σπουδαίο Ρόμπιν Γουίλιαμς: «Το ταλέντο έρχεται με ένα κόστος»

