Βίντεο… θεραπεία για την Εθνική περιμένοντας αντίπαλο στους «8»
Μία ημέρα μετά την ήττα από τη Ρωσία και έχοντας καταλάβει και μαθηματικά την 3η θέση του ΣΤ’ ομίλου, η Εθνικής Ελλάδας περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στην «8άδα», δηλαδή την ομάδα που θα βγει 2η στον Ε' όμιλο, τη Γαλλία. Ο Ηλίας Ζούρος αφιέρωσε σχεδόν ολόκληρη την προπόνηση της Κυριακής σε ανάλυση του βίντεο με τον αγώνα Ελλάδα - Ρωσία, με τον Ομοσπονδιακός τεχνικός να τονίζει στους διεθνείς τα λάθη τους κυρίως στην αμυντική λειτουργία τους και τα χαμένα ριμπάουντ.
Μία ημέρα μετά την ήττα από τη Ρωσία και έχοντας καταλάβει και μαθηματικά την 3η θέση του ΣΤ’ ομίλου, η Εθνικής Ελλάδας περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στην «8άδα», δηλαδή την ομάδα που θα βγει 2η στον Ε’ όμιλο, τη Γαλλία.
Ο Ηλίας Ζούρος αφιέρωσε σχεδόν ολόκληρη την προπόνηση της Κυριακής σε ανάλυση του βίντεο με τον αγώνα Ελλάδα – Ρωσία, με τον Ομοσπονδιακός τεχνικός να τονίζει στους διεθνείς τα λάθη τους κυρίως στην αμυντική λειτουργία τους και τα χαμένα ριμπάουντ.
Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα της Εθνικής περιελάμβανε απογευματινή προπόνηση στο βοηθητικό γήπεδο του «Siemens Arena» με τον Ζούρο να προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη της ομάδας από την θεωρία… στην πράξη.
Η ήττα, λοιπόν, από τη Ρωσία ανήκει ήδη στο παρελθόν και το ματς με τη Γεωργία την Δευτέρα έχει τυπικό χαρακτήρα. Η αναμέτρηση αυτή δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, όμως, οι παίκτες του Ζούρου θα επιδιώξουν να κάνουν μια καλή εμφάνιση, προκειμένου να ολοκληρώσουν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στη φάση των «12» της διοργάνωσης και να πάρουν μια «ένεση» ηθικού εν όψει της συνέχειας.
Η εθνική ανασυντάσσεται με συνοπτικές διαδικασίες, αφού περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της στο «χιαστί» παιχνίδι της προημιτελικής φάσης.
Η ανάλυση της Γεωργίας από τον Μανωλόπουλο
Στο μεταξύ, ο συνεργάτης του Ηλία Ζούρου, Σωτήρης Μανωλόπουλος, μίλησε για τη Γεωργία, την τελευταία αντίπαλο της Εθνικής στην Β’ φάση του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.
«Η Γεωργία είναι μία καλή ομάδα και δεν έφτασε τυχαία εδώ. Βέβαια, έχει χάσει δύο πολύ σημαντικούς παίκτες από τραυματισμούς, τον Πατσούλια και τον Τσιντσάντζε» είπε αρχικά ο Μανωλόπουλος και συνέχισε: «Είναι μία ομάδα που παίζει επιθετική άμυνα, πρεσάρει αρκετά, κλείνει μέσα τη ρακέτα της και ρισκάρει να δεχτεί τρίποντο, ενώ στην επίθεση έχει κάποιους σκόρερ που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί. Δεν έχει κάποιον βαρύ σέντερ, που να παίζει κοντά στο καλάθι, και περισσότερο απειλεί από εκεί με τον Σανικίντζε. Αν την πιέσεις, είναι μία ομάδα επιρρεπής στα λάθη, αφού είναι πρώτη στην κατηγορία αυτή στη διοργάνωση».
Ο 57χρονος Μπάρι Ντρούιτ Μπάρλοου και ο σύντροφος κατηγορούνται ότι βίαζαν και εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά νεαρούς άνδρες. Είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι, ο πρώτος με παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.
Απίστευτη αυτοκτονία της ΑΕΚ στον τελικό του BCL, καθώς αν και βρέθηκε ακόμη και στο +20 απέναντι στη Ρίτας, τελικά ηττήθηκε με 92-86 στην παράταση «δωρίζοντας» την κούπα στους Λιθουανούς.
Η Μπάγερν δεν «χαρίστηκε» στην Βόλφσμπουργκ του Κουλιεράκη (1-0) την οποία έστειλε σε τελικό παραμονής την τελευταία αγωνιστική για το αν θα διεκδικήσει την παραμονή της μέσω μπαράζ ή, θα υποβιβαστεί.
Η Βαλένθια πήγε τη σειρά με τον Παναθηναϊκό σε πέμπτο παιχνίδι και ο διευθύνων σύμβουλός της Βαλένθια ζητάει την αναβολή του αγώνα με τη Μπασκόνια για την ACB, ειδάλλως θα παραταχθεί με «νέους».