Στον προϋπολογισμό του 2012 τα πρόσθετα μέτρα για το φετινό έλλειμμα
Η Ελλάδα θα πρέπει να αντισταθμίσει τις αποκλίσεις που παρουσιάζονται στην επίτευξη του στόχου για το έλλειμμα του 2011, στον προϋπολογισμό του 2012, προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση του δανείου, όπως λένε πηγές της Ευρωζώνης, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι δεν μπορεί να υπάρξει αναθεώρηση των γενικών στόχων του προγράμματος προσαρμογής. Αξιωματούχοι τονίζουν ότι η Ελλάδα έχει περίπου ένα μήνα να πείσει την τρόικα ότι «εκλαμβάνει σοβαρά τις υποχρεώσεις της» πριν εκταμιευθεί η 6η δόση.
Η Ελλάδα θα πρέπει να αντισταθμίσει τις αποκλίσεις που παρουσιάζονται στην επίτευξη του στόχου για το έλλειμμα του 2011, στον προϋπολογισμό του 2012, προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση του δανείου, όπως λένε πηγές της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με πηγή κοντά στους επιθεωρητές της τρόικας, που επικαλείται το Reuters, το φετινό έλλειμμα θα υπερβεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα τουλάχιστον επί του ΑΕΠ τον αρχικό στόχο για 7,6% του ΑΕΠ.
Αυτό ενδέχεται να θεωρηθεί ως ανεπαρκές από τους ελεγκτές, εκτός και αν η κυβέρνηση παρουσιάσει κάτι άλλο ως αντιστάθμισμα, προσθέτουν.
«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπορέσουν να το διορθώσουν αυτό το 2011, επειδή έχουν απομείνει μόλις τρεις μήνες», είπε στο Reuters αξιωματούχος της Ευρωζώνης που συμμετέχει στις συνομιλίες.
«Αλλά θα πρέπει αν υπάρξει αντιστάθμισμα, και δεν μπορεί να υπάρξει αναθεώρηση των γενικών στόχων που καθορίζει το πρόγραμμα», τόνισε.
«Η τρέχουσα εκδοχή του προϋπολογισμού του 2012 δεν είναι και τρομερά φιλόδοξη, υπάρχουν εκεί περιθώρια για βελτιώσεις», πρόσθεσε μία δεύτερη πηγή.
Αξιωματούχοι είπαν ότι η Ελλάδα έχει περίπου ένα μήνα να πείσει τους επιθεωρητές της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ ότι εκλαμβάνει σοβαρά τις υποχρεώσεις της πριν εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου.
Για να πειστούν οι εταίροι, η Ελλάδα πρέπει να μεταβιβάσει κρατική περιουσία στο νέο ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας, και να εφαρμόσει τη νομοθεσία για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με δημοσιονομικό αποτέλεσμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι με τον Άρη Betsson (82-76), «διπλό» στη Ρόδο για τη Μύκονο Betsson (97-83)
- ΚΚΕ: Να ανακληθεί η ποινή που επιβλήθηκε στον στρατιώτη Μάνο Παπαγεωργίου, επειδή στάθηκε στο πλάι των αγροτών
- Πούτιν: Αν η Ουκρανία δεν επιθυμεί ειρηνική επίλυση, η Ρωσία θα πετύχει τους στόχους της με τη βία
- Ουκρανία: Η υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς κατηγορεί βουλευτές για δωροδοκίες – Έφοδοι σε κυβερνητικά γραφεία
- Τηλεκριτική μόνο για τους διαιτητές από τον Λανουά
- Όποιος ψάχνει, βρίσκει: Άνδρας «χάζευε» στο ίντερνετ – και ανακάλυψε ότι είναι εγγονός του Χίμλερ
