Με άρση της βεβαίωσης καλής λειτουργίας του νοσοκομείου «Ερρίκου Ντυνάν» προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους του επιχειρηματία Γιώργου Αποστολόπουλου, υπέρ της παραμονής της μαιευτικής κλινικής «Γαία» εντός του νοσοκομείου.

Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με την κατάσταση του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Τύπου, ο κ.Λοβέρδος είπε πως «ήμασταν ανεκτικοί στο χρόνο για τις διαπραγματεύσεις και την μετακόμιση της ‘Γαίας’ από το ‘Ερρίκος Ντυνάν’, γιατί οι διαπραγματεύσεις ήταν για να απορροφηθεί το προσωπικό από τον κ.Αποστολόπουλο και τον κ.Μαρτίνη.

» Ήμουν ανεκτικός για να μην μείνει κόσμος στο δρόμο. Όταν όμως φτάνει να κάνει ασφαλιστικά μέτρα για 75 μέρες, όπως μόλις πληροφορήθηκα, αυτό καταντά στρεψοδικία. Θα άρω την βεβαίωση καλής λειτουργίας του «Ντυνάν» αύριο!», προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας.

Επιπλέον ο υπουργός ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο ΕΣΥ.

«Υπάρχει μια ακόμη ομάδα αλλαγών, μηνός Σεπτεμβρίου, γιατί τον Οκτώβριο θα έρθει η μεγάλη αλλαγή που θα αφορά την διοίκηση του ΕΣΥ. Γιατί δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε να παρέχει το
Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, δύο πλήρη γεύματα και πρωινό με 4,10 ευρώ κόστος ημερήσιο, και στα άλλα νοσοκομεία ο μέσος όρος να βρίσκεται στα 15 ευρώ. Αυτά θα τα αλλάξουμε, εισάγοντας μεθόδους λειτουργίας από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά χωρίς να αλλάξουμε το νομικό καθεστώς» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ