Καταρτίζει ψηφοδέλτια ο ΛΑΟΣ, ο πατέρας Τσάκαλος υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής
Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες παρά τη θέλησή της, και εξαιτίας απρόβλεπτων παραγόντων, εκφράζουν στελέχη του ΛΑΟΣ απηχώντας απόψεις του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ο ΛΑΟΣ προετοιμάζεται από πλευράς οργάνωσης και στελέχωσης των ψηφοδελτίων. Σήμερα, Δευτέρα, ανακοινώθηκε η προσχώρηση στο ΛΑΟΣ του ιερέα Σπυρίδωνα Τσάκαλου, ο οποίος θα πολιτευθεί ως υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής.
Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες παρά τη θέλησή της, και εξαιτίας απρόβλεπτων παραγόντων, εκφράζουν στελέχη του ΛΑΟΣ απηχώντας απόψεις του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ΛΑΟΣ προετοιμάζεται από πλευράς οργάνωσης και στελέχωσης των ψηφοδελτίων. Σήμερα, Δευτέρα, ανακοινώθηκε η προσχώρηση στο ΛΑΟΣ του ιερέα Σπυρίδωνα Τσάκαλου, ο οποίος θα πολιτευθεί ως υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είναι σχεδόν ολοκληρωμένη η διαδικασία επιλογής υποψηφίων, και μάλιστα τονίζουν ότι «υπάρχει μεγάλη ζήτηση για μια θέση στα ψηφοδέλτια».
Ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης θα αποφασίσει προσωπικά για την οριστική επιλογή των προσώπων. «Ακόμη και αύριο, εάν προκηρυχθούν οι εκλογές, εμείς είμαστε έτοιμοι» είπε ο στενός συνεργάτης του κ. Καρατζαφέρη.
Για την πολιτική κατάσταση, στενός συνεργάτης του προέδρου του ΛΑΟΣ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ο κ. Παπανδρέου εξαιτίας κάποιου γεγονότος που θα αφορά την οικονομία και η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει, θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές. Δεν θα τις επιδιώξει».
Ο κ. Καρατζαφέρης, μιλώντας σε συνεργάτες του, υποστήριξε ότι «το πράγμα δεν βγαίνει» και ζήτησε από τους επιτελείς του και τον κομματικό μηχανισμό να είναι σε ετοιμότητα, ενώ στο κόμμα επικρατεί η άποψη ότι «ο Παπανδρέου δεν θα μπορέσει να αντέξει την σύγκρουση με τα μέτωπα που έχει ανοίξει».
Τα στελέχη του κόμματος εκτιμούν επίσης ότι «η έλλειψη αποτελεσματικότητας αρκετών κυβερνητικών στελεχών» -όπως υποστηρίζουν- δεν βοηθά τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην εφαρμογή του σχεδίου του, ενώ εκτιμούν ότι την ίδια ώρα «υπάρχουν ασφυκτικές πιέσεις από την τρόικα».
Σύμφωνα με τον συνεργάτη του κ. Καρατζαφέρη, «οι ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομία και ο σκληρός χειμώνας που ακολουθεί, συνθέτουν ένα άκρως εκρηκτικό σκηνικό, για την κυβέρνηση Παπανδρέου, το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η παρούσα κυβέρνηση».
Ο ΛΑΟΣ επιμένει στην άποψή του για την ανάγκη σύστασης οικουμενικής κυβέρνησης, πράγμα όμως που δεν φαίνεται εξαιτίας «της τακτικής που επιμένει να ακολουθεί ο κ. Σαμαράς».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442