
Σε κλοιό καταλήψεων τα πανεπιστήμια, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές κατά του νέου νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ, καθώς συνεχίζεται το ντόμινο καταλήψεων στις πανεπιστημιακές σχολές. Οι πρόεδροι των ΑΕΙ και ΤΕΙ συνεδριάζουν εντός της ημέρας για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, ενώ αύριο, Πέμπτη, διοργανώνεται στα Προπύλαια πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές κατά του νέου νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ, καθώς συνεχίζεται το ντόμινο καταλήψεων στις πανεπιστημιακές σχολές.
Αύριο, Πέμπτη, διοργανώνεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη.
Υπό κατάληψη βρίσκονται επτά τμήματα του Παντείου Πανεπιστημίου, εννέα τμήματα του Πολυτεχνείου Αθήνας, τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Μαθηματικό και Βιολογικό), 18 από τα 21 τμήματα του Πανεπιστημίου Πάτρας, τρία τμήματα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έξι τμήματα του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Οι συνελεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι πρόεδροι των οποίων συνεδριάζουν εντός της ημέρας για να καθορίσουν την στάση τους.
Σήμερα, Τετάρτη, συνεδριάζουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας οι πρόεδροι των ΤΕΙ και μεθαύριο Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσουν οι πρυτάνεις στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.
Φοιτητές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το ξενοδοχείο όπου βρίσκονται οι πρόεδροι των ΤΕΙ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους, εναντίον του νέου νόμου για τα Πανεπιστήμια.
Στο Πανεπιστήμιο Πατρών, φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς διέκοψαν τις εξετάσεις, καλώντας τους συμφοιτητές τους να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση που γινόταν σε αμφιθέατρο του ιδρύματος με αίτημα καταλήψεων.
Τελικά, αποφασίστηκε όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση να ξαναδώσουν εξετάσεις στο τέλος της εξεταστικής περιόδου και όσοι θέλουν να συνεχίσουν τις εξετάσεις τους.
Την ίδια ώρα, τα Πολυτεχνεία Αθήνας και Κρήτης, το Δημοκρίτειο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ανέστειλαν την εξεταστική τους περίοδο.
Την Τετάρτη πρόκειται να συνεδριάσει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ ήδη το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προτίθεται, σε συνεργασία και με άλλα ιδρύματα, να προβεί σε έλεγχο συνταγματικότητας συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου.
Στις κινητοποιήσεις φοιτητών μέσω των καταλήψεων εισήλθαν τρία νέα τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ύστερα από απόφαση των γενικών συνελεύσεων των Συλλόγων τους.
Το δρόμο των καταλήψεων άνοιξε αρχικά το τμήμα Αρχιτεκτονικής, ενώ αργά χθες το απόγευμα προστέθηκαν οι φοιτητικοί σύλλογοι των τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, Πολιτικών Μηχανικών και Φυσικού, που θα μείνουν κλειστά μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, οπότε θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: 15ο Final Four για τους Ερυθρόλευκους (vids)
- Λούλα και Τραμπ ενδέχεται να συναντηθούν την Πέμπτη – Στην ατζέντα η καταπολέμηση του εγκλήματος και οι σπάνιες γαίες
- Met Gala: Πως ο γερασμένος Bad Bunny πυρπόλησε το event των Μπέζος – «Ωδή στη θνητότητα»
- Τον έψαχνε 2 χρόνια – Πώς έγινε η δολοφονία του 20χρονου στην Κρήτη
- Euroleague: Το 7ο Final Four του Μπαρτζώκα – Πρώτη φορά με 3-0
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν έφτιαξε μηχανισμό για τη διαχείριση του διάπλου – Κανείς δεν περνάει χωρίς άδεια
