«Βουτιά» 11,5% στις λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο
Νέα μεγάλη μείωση, της τάξεως του 11,4%, σημείωσαν οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο τον Ιούνιο, ενώ από την πτώση δεν εξαιρούνται ούτε τα σούπερ μάρκετ και οι πωλήσεις τροφίμων, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Νέα μεγάλη μείωση, της τάξεως του 11,4%, σημείωσαν οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο τον Ιούνιο, ενώ από την πτώση δεν εξαιρούνται ούτε τα σούπερ μάρκετ και οι πωλήσεις τροφίμων, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν σε καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (17,1%), σε φαρμακευτικά και καλλυντικά (13,8%), σε έπιπλα, ηλεκτρικά είδη και οικιακό εξοπλισμό (12,4%), καθώς και σε βιβλία-χαρτικά (9,6%).
Ενδεικτική της οικονομικής καχεξίας των καταναλωτών είναι το γεγονός ότι πτωτικά (5,7%) κινήθηκαν και οι πωλήσεις στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων.
Ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), με τα καύσιμα, τον Ιούνιο 2011, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιουνίου 2010, σημείωσε μείωση 11,4% έναντι μείωσης 4,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2010 προς το 2009.
Ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), με τα καύσιμα, τον Ιούνιο 2011, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιουνίου 2010, σημείωσε μείωση 8,3% έναντι αύξησης 1,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2010 προς το 2009.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
