Σε αναζήτηση συμβούλου η κυβέρνηση για την πώληση του 35,5% των ΕΛΠΕ
Στην προκήρυξη διαγωνισμού για την άμεση πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς αποφάσισε να επισπεύσει τη διαδικασία η οποία ήταν προγραμματισμένη για το 2012.
Στην προκήρυξη διαγωνισμού για την άμεση πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς αποφάσισε να επισπεύσει τη διαδικασία η οποία ήταν προγραμματισμένη για το 2012.
Το Δημόσιο κατέχει στα Ελληνικά Πετρέλαια το 35,48% των μετοχών της εταιρείας και η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο λήγει την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.
Με βάση το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου τη Δευτέρα, η αξία της συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου στα Ελληνικά Πετρέλαια είναι 628 εκατ. ευρώ.
Δύο μήνες πριν, όταν είχε ανακοινωθεί η πρόθεση της κυβέρνησης να πουλήσει το 35,5%, η αποτίμηση ήταν λίγο πάνω από 710 εκατ. ευρώ
Η συμφωνία προβλέπει ότι οι δύο βασικοί μέτοχοι έχουν δικαίωμα πρώτης προτίμησης, σε περίπτωση που κάποιος εκ των δύο αποφασίσει να πουλήσει τη συμμετοχή του ή μέρος αυτής.
Η Paneuropean ελέγχει το 41,85% των ΕΛΠΕ.
Να σημειωθεί ότι το ελληνικό δημόσιο έχει εκφράσει την πρόθεση να προχωρήσει στην πώληση του συνόλου της συμμετοχής του, αλλά ωστόσο αφήνει ανοικτό και το ενδεχόμενο να πωλήσει και μικρότερο ποσοστό από 35,48% που κατέχει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Επιδαύρου λόγω Byron
- Συνταγή: Λουκουμάδες
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης


