Στα συρτάρια των τραπεζών μπήκαν και πάλι καταθέσεις 1,5 δισ. ευρώ
Σε 1,5 δισ. ευρώ ανέρχονται οι εισροές καταθέσεων από επαναπατρισμό κεφαλαίων τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ. Η αναστροφή της τάσης αποδίδεται στα θετικά αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου της Ευρωζώνης.
Σε 1,5 δισ. ευρώ ανέρχονται οι εισροές καταθέσεων από επαναπατρισμό κεφαλαίων τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ.
Η αναστροφή της τάσης αποδίδεται στα θετικά αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο μέρος των καταθέσεων προέρχεται από την Κύπρο, λόγω της ανησυχίας που υπάρχει για την πορεία της κυπριακής οικονομίας.
Μάλιστα οι εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ότι μετά από αρκετούς μήνες τον Αύγουστο, η καθαρή ροή καταθέσεων στο πιστωτικό σύστημα θα κλείσει με θετικό πρόσημο.
Υπενθυμίζεται ότι τους προηγούμενους μήνες σημειώθηκε σημαντική φυγή καταθέσεων: μόνο τον Ιούνιο οι συνολικές καταθέσεις είχαν μειωθεί κατά 3,75 δισ. ευρώ, ενώ από την αρχή του χρόνου έχουν φύγει από τις τράπεζες 21,42 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός – Βαλένθια 79-89: Οι «νυχτερίδες» έβαλαν τέλος στο σερί του Τριφυλλιού
- Γαλατασαράι-Σάμσουνσπορ 3-2: Λύγισε στο φινάλε η αντίπαλος της ΑΕΚ
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ο Πηνειός στα Τρίκαλα
- Ο Κίλιαν Μέρφι και οι σκληροτράχηλοι «Peaky Blinders» από το Μπέρμινχαμ επιστρέφουν στις οθόνες μας
- Τσετσενία: Ο Καντίροφ δήλωσε ότι ουκρανικό drone έπληξε κτίριο στο Γκρόζνι – Δεν υπήρξαν θύματα
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις από Δευτέρα οι αγρότες – Ενισχύονται τα μπλόκα, μήνυμα παραμονής μέχρι τα Χριστούγεννα
