Σύνταξη και σε 1.473… νεκρούς έδινε το ΙΚΑ
Πάνω από χίλιες τετρακόσιες περιπτώσεις συνταξιούχων που ενώ είχαν αποβιώσει συνεχιζόταν η καταβολή συντάξεων, εντοπίσθηκαν από τον έλεγχο των υπηρεσιών του ΙΚΑ σε ασφαλισμένους που έχουν γεννηθεί πριν το έτος 1920.
Ειδικότερα εντοπίστηκαν 1.473 περιπτώσεις, με το συνολικό ποσό που λάμβαναν μηνιαίως πρόσωπα τα οποία δεν ήταν δικαιούχοι, ζημιώνοντας το ΙΚΑ, να ανέρχεται στο 1.882.282,17 ευρώ.
Ο έλεγχος των συντάξεων και η απογραφή των συνταξιούχων συνεχίζεται.
Η υλοποίηση του μέτρου της ετήσιας απογραφής όλων των συνταξιούχων έχει ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου, για την αντιμετώπιση περιπτώσεων είσπραξης συντάξεων από μη δικαιοδόχα πρόσωπα. Αρχικώς οι υπηρεσίες του ΙΚΑ προχώρησαν στον έλεγχο καταβολής συντάξεων σε ασφαλισμένους που έχουν γεννηθεί πριν το έτος 1920.
Και φυσικά το ΙΚΑ δεν είναι το μόνο ασφαλιστικό ταμείο όπου σημειώνεται όργιο καταλήστευσης. Η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ, είχε καταγράψει 8.000 συνταξιούχους που ελάμβαναν σύνταξη αλλά δεν εμφανίσθηκαν να απογραφούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιστορίες: Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη αυτό το Σάββατο μαζί με ΤΑ ΝΕΑ
- Κυρά Σαρακοστή: Η ιστορία, ο συμβολισμός, η συνταγή και το παραδοσιακό τραγούδι
- Ποια τροφή μείωσε την κακή χοληστερόλη μέσα σε 48 ώρες
- ΗΠΑ: Η Χίλαρι Κλίντον θα καταθέσει σήμερα ενώπιον του Κογκρέσου για την υπόθεση Έπσταϊν
- Πέθανε ξαφνικά η δημοσιογράφος Αντιγόνη Πανέλλη
- Συγκλονίζει ο Κρις Μπος: «Ξύπνησα καλυμμένος με το αίμα μου – Μην περιμένεις να κάνεις το βήμα» (vid)

