Στα 1.730 δολάρια η ουγγιά διαμορφώθηκε ο χρυσός
Στα 1.730 δολάρια η ουγγιά διαμορφώθηκε την Τρίτη η τιμή του χρυσού με τους επενδυτές να προσφεύγουν όλο και περισσότερο στο ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου. Από τις 30 Ιουνίου, η ουγγιά έχει ανατιμηθεί σε ποσοστό 13% και ειδικά στην ευρωπαϊκή αγορά χρυσού, το ράλι τιμών δεν έχει προηγούμενο μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.
Στα 1.730 δολάρια η ουγγιά διαμορφώθηκε την Τρίτη η τιμή του χρυσού με τους επενδυτές να προσφεύγουν όλο και περισσότερο στο ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου.
Οι ανησυχίες των επενδυτών για την διπλή κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και τις ΗΠΑ έφεραν ενδοσυνεδριακά στη Νέα Υόρκη την τιμή άμεσης παράδοσης της ουγγιάς χρυσού ως και τα 1.780 δολάρια
Πάντως στις 18.30 ώρα Ελλάδας η τιμή σποτ υποχώρησε στα 1.730 δολάρια η ουγγιά στη Νέα Υόρκη μετά και την ανάκαμψη στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές.
Από τις 30 Ιουνίου, η ουγγιά έχει ανατιμηθεί σε ποσοστό 13%.
Ειδικά στην ευρωπαϊκή αγορά χρυσού, το ράλι τιμών των δύο τελευταίων ημερών δεν έχει προηγούμενο μετά το ξέσπασμα της (νέας) κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.
Οι ειδήμονες παρατηρούν ότι καθημερινά τον τελευταίο καιρό η μεσοσταθμική αύξηση τιμής στην αγορά άμεσης παράδοσης του χρυσού, αφού ξεπέρασε διαδοχικά τις αυξήσεις 21%, 55%, 100%, τείνει πλέον να διαμορφώνεται κοντά στο 200%.
Πάντως προϊδεάζουν ότι η αγορά του πολύτιμου μετάλλου βρίσκεται, πλέον, πολύ κοντά στη φάση μιας διόρθωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup
- Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Ο μεγάλος όγκος των υδάτων υπερέβη προσωρινά τις δυνατότητες των υποδομών
- Προειδοποίηση για την κακοκαιρία Byron: «Δεν έχει τελειώσει» – Οι επτά περιοχές που θα σαρώσει
- Πληθαίνουν οι ενδείξεις – Το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα δείχνει να προστατεύει από την άνοια

