
Η οικονομία σταδιακά θα βελτιωθεί, καθησυχάζει ο Μπαράκ Ομπάμα
Η ελαφρά βελτίωση στην αγορά εργασίας των περασμένο μήνα είναι ενθαρρυντική αλλά χρειάζονται ακόμα περισσότερα για να βελτιωθεί η κατάσταση στην οικονομία των ΗΠΑ, υπογράμμισε την Παρασκευή σε ομιλία του ο Μπαράκ Ομπάμα.
Η ελαφρά βελτίωση στην αγορά εργασίας των περασμένο μήνα είναι ενθαρρυντική αλλά χρειάζονται ακόμα περισσότερα για να βελτιωθεί η κατάσταση στην οικονομία των ΗΠΑ, υπογράμμισε την Παρασκευή σε ομιλία του ο Μπαράκ Ομπάμα.
Όπως προέβλεψε, η κατάσταση στην οικονομία σταδιακά θα βελτιωθεί. «Θα το ξεπεράσουμε, τα πράγματα βελτιώνονται και κινούμαστε προς καλύτερες συνθήκες μαζί», υπογράμμισε.
Την Παρασκευή δημοσιεύτηκαν τα στατιστικά για την αγορά εργασίας τον Ιούλιο. Η ανεργία υποχώρησε στο 9,1% –ποσοστό επίμονα υψηλό για μήνες– ενώ οι νέες θέσεις εργασίας ήταν σχεδόν διπλάσιες από τις προβλέψεις των αναλυτών.
«Πρέπει όμως να τα πάμε καλύτερα», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με την ανεργία.
Όπως επανέλαβε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, η αμερικανική οικονομία περνά μία δύσκολη χρονιά λόγω αντιξοοτήτων που αντιμετωπίζει από το εξωτερικό, όπως η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, αλλά και από το εσωτερικό με την απειλητική για τη χώρα κρίση γύρω από το όριο δανεισμού.
Αμέσως μετά την θετική επίλυση του ζητήματος την περασμένη Δευτέρα, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε υπογραμμίσει ότι τον Σεπτέμβριο, όταν επιστρέψει το Κογκρέσο από τη θερινή διακοπή, θα πρέπει να αρχίσουν εντατικές συνομιλίες για μέτρα που θα ενισχύσουν την αγορά εργασίας και την οικονομία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Βενεζουέλα: Μητέρα και τρία παιδιά επιβίωσαν επί 11 ημέρες στα ερείπια μετά τον καταστροφικό σεισμό
- ΕΛΑΣ σε ρυθμούς εκλογών – Tέλος Ιουλίου τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια
- Το διαχρονικό πρόβλημα της αστυνομικής ατιμωρησίας ΙΙ
- The Expla-in Project | Αντώνης Σαμαράς: Πώς έφτασε στον Άρειο Πάγο για το Predator
- «Μια ζωή. Ο μονόλογος μιας μοδίστρας»: Εξαντλούνται τα εισιτήρια για τις καλοκαιρινές παραστάσεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Αυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα από τις κατολισθήσεις
- Μήπως ήρθε ο καιρός να κάνεις «ανακωχή» με το στρες;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442