Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Μαξιλάρι» για τη στήριξη των τραπεζών τα διαθέσιμα του δημοσίου

Τη δυνατότητα τα διαθέσιμα του δημοσίου να χρησιμοποιούνται για τη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όταν συντρέχουν λόγοι γενικού συμφέροντος και ειδικότερα λόγοι σχετικοί με τη συστημική ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος δίνει προσθήκη που έκανε ο υπουργός Οικονομικών στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. Μάλιστα η εν λόγω διάταξη προβλέπεται να έχει αναδρομική ισχύ. Αναδιατύπωση υπήρξε και για τα σκάφη αναψυχής.

Τη δυνατότητα τα διαθέσιμα του δημοσίου να χρησιμοποιούνται για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, όταν συντρέχουν λόγοι γενικού συμφέροντος και ειδικότερα λόγοι σχετικοί με τη συστημική ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος δίνει προσθήκη που έκανε ο υπουργός Οικονομικών στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Μάλιστα η εν λόγω διάταξη προβλέπεται να έχει αναδρομική ισχύ.

Ειδικότερα, στην αναδιατύπωση που επέφερε για το θέμα ο Ευ.Βενιζέλος στο σώμα του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη λήξη της συνεδρίασης της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής αναφέρεται:

«Όταν συντρέχουν λόγοι γενικού συμφέροντος και ειδικότερα λόγοι σχετικοί με τη συστημική ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος, το υπουργείο Οικονομικών σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος και ανάλογα με την κατάσταση και τις πρακτικές της διατραπεζικής αγοράς, μπορεί να τοποθετεί για τον αναγκαίο χρόνο τα διαθέσιμα κατά τρόπο που να διασφαλίζει τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και τα στρατηγικά χρηματοοικονομικά συμφέροντα του δημοσίου».

Σημειώνεται πως η εν λόγω διάταξη (στο άρθρο 18 του πολυνομοσχεδίου), προβλέπεται να έχει αναδρομική ισχύ, από την 11η Δεκεμβρίου του 1997.

Αναδιατύπωση και για τα σκάφη αναψυχής

«Οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών σκαφών, που αποδείχθηκε πως ήσαν σκάφη αναψυχής, προτείνεται να έχουν δυνατότητα υπαγωγής στην ρύθμιση του άρθρου 19 του νομοσχεδίου, ακόμα και αν οι υποθέσεις τους έχουν συζητηθεί ενώπιον των ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων» είναι η σχετική προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Το υπουργείο προχώρησε στην προσθήκη αυτή, μετά και τις έντονες αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης για τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου για τα σκάφη αναψυχής που δηλώθηκαν ως επαγγελματικά ένα ήταν αναψυχής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024