Επτά τα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Τέσσερα νέα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν στις περιοχές Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Λάρισας και Μαραθώνα. Έτσι, ο συνολικός αριθμός εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται, πλέον, σε επτά. Πάντως, οι εκπρόσωποι του ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.
Σταδιακά αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνονται με τον ιό του Δυτικού Νείλου μετά από τσίμπημα κουνουπιών, στη χώρα μας.
Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ενημερώθηκε σήμερα για την εργαστηριακή διάγνωση τεσσάρων νέων περιστατικών λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στις περιοχές Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Λάρισας και Μαραθώνα. Έτσι, ο συνολικός αριθμός, εργαστηριακά επιβεβαιωμένων, κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου ανέρχεται, πλέον, σε επτά.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται μέσω του τσιμπήματος των απλών κουνουπιών και στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν είτε ασυμπτωματικοί είτε εμφανίζουν ήπια νόσο. Σε μικρό ποσοστό (μικρότερο του 1%), κυρίως ηλικιωμένων ασθενών, εμφανίζονται επιπλοκές από το κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα.
Η πρόληψη της νόσου επικεντρώνεται στην προστασία από τα κουνούπια τόσο σε προσωπικό επίπεδο π.χ. χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών, σήτες κ.λ.π., όσο και σε επίπεδο κοινότητας π.χ. συστηματικές κωνωποκτονίες και απομάκρυνση λιμναζόντων υδάτων.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενημερώνει το κοινό πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, παρακολουθεί την εξέλιξη των περιστατικών και θα προβαίνει σε τακτική ενημέρωση, μέσω της ιστοσελίδας του .
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πολυτέλεια; Ξεχάστε όσα ξέρατε – Οι εκατομμυριούχοι της ΑΙ ξοδεύουν αλλού τα χρήματά τους
- ΕΛΑΣ: 400+1 πολίτες από την κοινωνία στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλα τα ονόματα στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο
- Συνταγή: Μεσογειακά ζυμαρικά με ψητή φέτα
- ΠΑΣΟΚ: Συντηρεί την κόντρα με την κυβέρνηση για το πρόγραμμα – Νέα συνέντευξη τύπου Ανδρουλάκη για τις 17 παρεμβάσεις στις συντάξεις
- Μην «κλέβεις» χρόνο από τον ύπνο σου
- Καιρός: Έως τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
- Για πρώτη φορά πράσινο φως για «φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι»
- Ο Μικ Τζάγκερ λέει ότι «δεν υπάρχει τίποτα καλό στο να μεγαλώνεις»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442