Ομάδα «ράμπο» συστήνει το υπουργείο Οικονομικών κατά της μεγάλης φοροδιαφυγής
Λογιστές, δικηγόρους και εισπρακτικές εταιρείες επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο εξαπολύει φοροκυνηγητό για την πάταξη της φοροδιαφυγής στα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Με τροπολογία που θα κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή, δημιουργείται μία νέα ειδική μονάδα για τον έλεγχο και την παρακολούθηση εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των 1.137 μεγαλύτερων επιχειρήσεων. Παράλληλα, σχεδιάζεται επίθεση κατά της φοροδιαφυγής με ιδιώτες από το φθινόπωρο, αρχής γενομένης από την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών πάνω από 150.000 ευρώ.
Λογιστές, δικηγόρους και εισπρακτικές εταιρείες επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο εξαπολύει φοροκυνηγητό για την πάταξη της φοροδιαφυγής στα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα.
Με τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει εντός της ημέρας στη Βουλή, δημιουργείται μία νέα ειδική μονάδα για τον έλεγχο και την παρακολούθηση εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των 1.137 μεγαλύτερων επιχειρήσεων, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
Πρόκειται για μία ομάδα κρούσης που θα γίνει η σκιά των επιχειρήσεων με τζίρο πάνω από 30 εκατ.ευρώ τον χρόνο και όλων των τραπεζών, ασφαλιστικών και εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιρειών με κύκλο εργασιών πάνω από 10 εκατ.ευρώ.
Με την ίδια τροπολογία δημιουργούνται ακόμα δύο διευθύνσεις. Μια Γενική Διεύθυνση Ελέγχων η οποία θα συντονίζει το σύνολο των φοροελέγχων και μια Γενική Διεύθυνση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.
Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει επίθεση κατά της φοροδιαφυγής με ιδιώτες από το φθινόπωρο, αρχής γενομένης από την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών πάνω από 150.000 ευρώ.
«Είναι δικηγόροι και λογιστικά γραφεία που θα μας βοηθήσουν να αποσαφηνίσουμε την περιουσιακή κατάσταση των μεγάλων οφειλετών. Αυτό είναι αυτό που κάνουμε τώρα και αν πετύχει θα το κάνουμε και ευρύτερα», είπε ο κ. Βενιζέλος αφήνοντας με σαφήνεια περιθώριο διεύρυνσης της συμβολής του ιδιωτικού τομέα στη μάχη συλλογής των φορολογικών εσόδων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση
- Τσερνόμπιλ: Η προστατευτική κατασκευή δεν μπλοκάρει πλέον τη ραδιενέργεια οκτώ μήνες μετά το πλήγμα
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ο Μπόρζες αποθέωσε τον Ιωαννίδη μετά από το Μπενφίκα – Σπόρτινγκ
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
- Γιατί και πώς να παίξετε με τον σκύλο σας

