Την Τετάρτη στο Κάιρο αρχίζει η δίκη του Χόσνι Μουμπάρακ και των δύο γιων του
Στο Κάιρο θα διεξαχθεί η δίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ και των δύο γιων του. Η δίκη θα αρχίσει την Τετάρτη 3 Αυγούστου, ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι ο Χ.Μουμπάρακ θα παραστεί, καθώς οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του παραμένουν συγκεχυμένες.
Στο Κάιρο θα διεξαχθεί η δίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ και των δύο γιων του. Η δίκη θα αρχίσει την Τετάρτη 3 Αυγούστου, ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι ο Χ.Μουμπάρακ θα παραστεί, καθώς οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του παραμένουν συγκεχυμένες.
Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ Αλ Άντλι και έξι πρώην υφιστάμενοί του αναμένεται επίσης να προσαχθούν σε δίκη την ίδια μέρα.
Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Αιγύπτου, που επικαλείται τον υφυπουργό Δικαιοσύνης της χώρας, η δίκη θα πραγματοποιηθεί σε εκθεσιακό χώρο στο Κάιρο.
Αρχικά η δίκη σχεδιαζόταν να πραγματοποιηθεί στο Σαρμ Ελ Σέιχ, όπου νοσηλεύεται ο Χόσνι Μουμπάρακ.
Ο Χ.Μουμπάρακ και οι γιοι του κατηγορούνται για τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, που εξανάγκασε τον Μουμπάρακ να παραιτηθεί.
Η μεγαλύτερη κατηγορία που τους βαραίνει είναι ότι διέταξαν τις δολοφονίες αντικυβερνητικών διαδηλωτών.
Τουλάχιστον 846 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 6.000 τραυματίστηκαν από την καταστολή, σύμφωνα με εξεταστική επιτροπή.
Ωστόσο, δημοσίευμα της εφημερίδας Al Masry Al Youm, που επικαλείται δικαστικές πηγές, αναφέρει ότι ο Χ.Μουμπάρακ θα μεταφερθεί με στρατιωτικό αεροσκάφος από το Σαρμ ελ Σέιχ στο Κάιρο και στο δικαστήριο.
Εάν η κατάσταση της υγείας του Χ.Μουμπάρακ επιδεινωθεί, οι δικαστές ή ένας εξ αυτών -εκπροσωπώντας τους- θα μεταβεί στο νοσοκομείο για του απαγγείλει τις κατηγορίες, προσθέτει η εφημερίδα.
Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου δεν έχει κάνει καμιά δημόσια εμφάνιση μετά την παραίτησή του.
Υποβάλλεται σε θεραπεία σε νοσοκομείο στο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ ελ Σέιχ από τις 13 Απριλίου, όταν φέρεται να υπέστη καρδιακή προσβολή.
Οι γιοι του Μουμπάρακ, Αλαά και Γκαμάλ, κρατούνται σε φυλακή σε προάστιο του Καΐρου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ινδία: Καταργεί από Δευτέρα τα ανώτατα όρια στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων εσωτερικού
- Τι λένε οι αναλυτές για την επίθεση του Ιράν στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία
- Ο Τραμπ έδωσε διορία στο Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ ή θα χτυπήσει εργοστάσια παραγωγής ενέργειας
- ΠΟΥ: Περισσότεροι από 60 νεκροί εξαιτίας πλήγματος σε κέντρο υγείας στο Νταρφούρ του Σουδάν
- Το Ιράν υποστηρίζει ότι «καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής» – Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους εχθρούς μας λέει ο Νετανιάχου
- Σαρωτική η Έβερτον με Τσέλσι (3-0), βαθμός «ανάσα» για τη Λιντς με Μπρέντφορντ (0-0)


