Χορηγός η ΕΡΤ των συναυλιών για τον Απόδημο Ελληνισμό
Τραγουδούν η Φωτεινή Δάρρα, ο Πέτρος Γαϊτάνος και ο Κώστας Μακεδόνας. Συμ-μετέχουν ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και ο Μανώλης Καραντίνης. Την Ορχήστρα διευθύνει ο Ανδρέας Πυλαρινός.
Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Γιάννης Τζουανό-πουλος. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Στη δεύτερη η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ συμμετέχουν στη «Συναυλία – Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ειρήνη και Αγάπη μέσα από την ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου», στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο Σπάρτης.
Στη συναυλία, που διοργανώνουν το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Σπάρτης, παρουσιάζονται η καντάτα«Στον Ρόμπερτ Οπενχάιμερ» και ο κύκλος τραγουδιών «Αν δεις τον ήλιο να σου γνέφει», σε ποίηση Νικηφόρου Βρεττάκου και μουσική Νίκου Καλλίτση.
Συμμετέχουν οι σολίστ Σοφία Καπετανάκου (μεσόφωνος) και Μιχάλης Δημητρακάκος (τενόρος).
Η μουσική διεύθυνση είναι του Ανδρέα Πυλαρινού και η διδασκαλία της χορωδίας του Δημήτρη Μπουζάνη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται για φιλανθρωπικούς σκοπούς και τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων «Άγιος Παντελεήμων», το Αρχείο Βρεττάκου και τα ελληνικά σχολεία του Μόντρεαλ.
- Διαδηλώσεις στο Ιράν: Τουλάχιστον 5.000 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, λέει αξιωματούχος
- Οι ευχές της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον Ελ Κααμπί ενόψει τελικού: «Καλή επιτυχία» (pic)
- Shops Open Today in Greece as Winter Sales Kick Off
- Έρωτας τέλος: Μέγκαν Φοξ και MGK βάζουν ξανά «τελεία» στην σχέση τους μετά τη γέννηση της κόρης τους
- Σε δύσκολη θέση ο Τόμας Φρανκ στην Τότεναμ
- Επτά αγκάθια στην εύρεση ακινήτου
