Αναγκαστική άδεια πήραν 4.000 υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ
Σχεδόν 4.000 υπάλληλοι της αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έλαβαν αναγκαστική άδεια στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ελλείψει πόρων πληρωμής τους, την ώρα που Κογκρέσο και Λευκός Οίκος αδυνατούν να βρούν κοινή λύση στο θέμα της κρίσης χρέους.
Σχεδόν 4.000 υπάλληλοι της αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έλαβαν αναγκαστική άδεια στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ελλείψει πόρων πληρωμής τους, την ώρα που Κογκρέσο και Λευκός Οίκος αδυνατούν να βρουν κοινή λύση στο θέμα της κρίσης χρέους.
Με την εξέλιξη αυτή, οι αερομεταφορείς το σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ δεν πλήρωσαν τέλη αεροδρομίου σε 35 Πολιτείες.
Τα τέλη αεροδρομίου ισούνται με το 7,5% του αεροπορικού ναύλου και επιπλέον 3,5 δολάρια ανά πτήση.
Ο υπουργός Μεταφορών Ρέι Λαχούντ εξέφρασε τη λύπη του που το Κογκρέσο δεν μερίμνησε ώστε να μην δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα.
Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τομ Κόμπουρν δήλωσε ότι το κόμμα του δεν μπορεί να επιχορηγεί «τις ανεύθυνες συμπεριφορές και τη σπατάλη» της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μονακό – Μπασκόνια 102-92: Πρώτη νίκη μετά από ένα μήνα για την ομάδα του Σπανούλη
- Σαββατοκύριακο με σκόνη από τη Σαχάρα και άστατο καιρό
- Ζαλγκίρις – Χαποέλ Τελ Αβίβ 93-82: Ο Μόουζες Ράιτ κέρδισε τον Ιτούδη
- Δένδιας: Τεράστια η σημασία της Θράκης – Το στεγαστικό πρόγραμμα βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
- Σοκ στη Μεσσήνη: Κατέρρευσε ολόκληρη η πρόσοψη σπιτιού
- Νέο πρόβλημα στο Λούβρο: Πλημμύρισε αίθουσα με έργα 15ου και του 16ου αιώνα