Με πτώση 1,33% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Δευτέρα
Διορθωτική υποχώρηση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση μέρους των μεγάλων κερδών που σημειώθηκαν στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, κέρδη που ανήλθαν σε 8,60%. Η υποβάθμιση από τη Moody΄s ήταν αναμενόμενη και δεν επηρέασε καθοριστικά την αγορά, λένε οι αναλυτές. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.269,04 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,33%.
Διορθωτική υποχώρηση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών κατά τη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση μέρους των μεγάλων κερδών που σημειώθηκαν τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, κέρδη που ανήλθαν σε 8,60%.
Η υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody΄s ήταν αναμενόμενη και δεν επηρέασε καθοριστικά τη χρηματιστηριακή αγορά, όπως συνέβαινε στο παρελθόν στις περιπτώσεις υποβαθμίσεων από τους οίκους αξιολόγησης, σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.269,04 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,33%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 106,024 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,86%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,24% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 1,79%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+1,71%),του Τ.Τ (+1,45%) και του ΟΠΑΠ (+1,10%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (-6,11%), της Εθνικής (-4,48%), της Κύπρου (-4,15%) και της MIG (-3,57%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Χημικών (+2,92%), της Υγείας (+1,87%) και των Τηλεπικοινωνιών (+1,71%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών (-3,84%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-3,68%).
Ανοδικά κινήθηκαν 89 μετοχές, 64 πτωτικά και 48 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: FHL Mermeren +19,83%, Αττικές Εκδόσεις +19,51%, Reds +18,68% και Κεραμεία Αλλατίνη +16,67%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: MIG Real Estate -8,92%, Τηλέτυπος -8,79%, Κέκροψ -8,21% και ΑΧΟΝ Συμμετοχών -7,50%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Κάντο, κάντο, κάντο» – Μικροί, μοχθηροί άνθρωποι και ο Σατανάς μέσα στο μυαλό του δολοφόνου τον Τζον Λένον
- Η Συμμαχία των Προθύμων αισιοδοξεί για την Ουκρανία, όμως το εδαφικό παραμένει «αγκάθι» για πιθανή συμφωνία
- Capital Link: Καταλύτης ανάπτυξης τα νέα έργα υποδομών στην Ελλάδα
- Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός 0-1: Διπλό στις Σέρρες με «υπογραφή» Ματσάν
- Σοκαριστικό τροχαίο έξω από την Αμφίκλεια – Συγκρούστηκαν δύο νταλίκες και ένα ΙΧ
- Παρά τους δασμούς του Τραμπ, η οικονομία της ΕΕ αναπτύσσεται περισσότερο από το αναμενόμενο το 2025



